Moederdag 2020 voelt een beetje vreemd, maar wordt met deze apps alsnog gezellig!

Het is een open deur intrappen als een malle, maar niet daardoor niet minder waar: Moederdag zal er in 2020 iets anders uit zien dan normaal. Maar dat wil uiteraard niet zeggen dat we het niet kunnen vieren.

Het is mogelijk om een bloemetje of een cadeautje bij je moeder thuis te laten bezorgen. Maar om in het digitale te blijven is het ook mogelijk om er, met behulp van een aantal apps, alsnog een mooie dag van te maken. Hoe precies? In dit artikel leggen we het je uit!

Apps om Moederdag alsnog te vieren

We leven de laatste jaren al verschrikkelijk digitaal, maar de afgelopen maanden spannen de kroon. Niet heel gek, want de opdracht vanuit de regering is om met je achterwerk onder je eigen dak te blijven plakken. Het resultaat: we videobellen ons helemaal suf en proberen zo innovatief mogelijk de tijd de doden.

Iets dat je komende zondag, met moederdag, dus ook uitstekend met je moeder kan doen. Maar het hoeft niet bij een gesprek alleen te blijven, het is ook mogelijk om samen echt iets te doen of een prachtig cadeau voor haar in elkaar te zetten. Daarom hebben we een aantal applicatie verzameld waarmee Moederdag 2020 toch nog bijzonder wordt.

Schrijf een persoonlijke kaartje met Felt

Moederdag apps
Felt (Afbeelding: Felt LLC)

Als moeders iets leuk vinden, dan is het wel een kaartje. Maar zo’n standaard ding uit de winkel toont weinig creativiteit. Daarom is het leuk om de app Felt te gebruiken. Met behulp van deze applicatie is het mogelijk om een handgemaakte kaart (die wel digitaal gemaakt is) in elkaar te flansen. Op deze manier ben jij weer eventje zoet en heeft je moeder een cadeautje dat ze zonder twijfel gaat waarderen.

Felt is hier te downloaden voor iOS en Android.

Vouw jezelf suf aan de origami voor Moederdag

Moederdag 2020 apps
Leer lekker vouwen! (Afbeelding: Andreas Bauer)

Het is misschien wat kortdag om het nog te leren, maar dat maakt het niet minder interessant. Het lijkt ons namelijk best tof om van een stukje papier een zwaan te vouwen waar je u tegen zegt. Iets waarmee je zonder twijfel ook indruk kan maken op je moeder. Alleen hoe krijg je dat nu precies voor elkaar?

Het is een artikel over applicaties, dus er zal wel een app voor zijn. Klopt helemaal, het is tijd om kennis met maken met Learn How to Make Origami. Een app die je precies verteld hoe je bepaalde kunstwerken moet vouwen. De app kost je €1,99 voor iOS, maar is voor Android gratis binnen te hengelen.

Quiz jezelf helemaal de moeder…dag

Hoe slecht deze tussenkop ook verzonnen is, hoeveel beter deze app is. Het gaat namelijk om de app Trivia Crack 2 en man, wat heeft dat al voor veel plezier gezorgd op onze redactie. Plezier dat je ook zeker met je moeder zal hebben.

Trivia Crack is een variant op Trivia Pursuit en is een quiz waarin je vragen krijgt over allerlei onderwerpen. Het nu gaat om kunst, films, series, sport of meer: je strijd met andere mensen om de trofee van betweter van de dag. Videobel je moeder, download te app en geniet!

Moederdag 2020 apps
Trivia Crack 2 (Afbeelding: Etermax)

Trivia Crack 2 is nu te downloaden voor iOS en voor Android.

Bestel haar favoriete maaltje

We hebben niet echt een specifieke applicatie in gedachten. Het heeft namelijk volledig te maken met wat je moeder lekker vindt qua eten. Maar nu jullie toch op een afstandje tijd met elkaar door moeten brengen, is het misschien wel leuk om de favoriete maaltijd van je moeder bij haar te laten bezorgen.

Het kan een brunch zijn, het kan een lunch zijn of het kan een diner zijn. Wat je zelf maar wilt. Maar hoe verrast zal ze zijn als de deurbel gaat en er staat opeens een heerlijk gerecht op haar te wachten?

Kijk samen een filmpje

Afstand bewaren van elkaar, maar toch samen een filmpje kijken? Het kan! Pak een applicatie om te videobellen met elkaar en zorg ervoor dat jullie allebei de film klaar hebben staan. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van een streamingdienst. Tel af, start de film tegelijkertijd en kijken maar!

En dan hoor ik jullie denken: “maar wat voor een streamingdienst moeten we dan hebben”? Tijd voor schaamteloze zelfpromotie: we hebben er namelijk een artikeltje voor. Niet over welke app het beste is voor jou, maar wel welke streamingdienst het goedkoopst is. Check dit artikel als je benieuwd bent.

Netflix
Streamen als een malle (Afbeelding: Olivier Douliery / AFP)

Fijne Moederdag mensen!

Reageer op artikel:
Moederdag 2020 voelt een beetje vreemd, maar wordt met deze apps alsnog gezellig!
Sluiten