Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 mei 2017

Mokase: gebruik je smartphone als koffiezetapparaat

Dankzij de Mokase heb je onderweg geen koffiezetapparaat meer nodig. De slimme case zorgt ervoor dat je met je smartphone koffie kunt zetten.

Mokase: koffie zetten met je smartphone

Soms heb je van die momenten dat je echt even een cafeïne boost nodig hebt, net dat ene kopje koffie om je de dag door te helpen. Maar wat nou als er geen café of koffiezetapparaat in de buurt is? Maak kennis met Mokase, de bizarre oplossing voor dit bekende probleem.

Mokase koffie zetten met smartphone

Mokase is een case die je telefoon omtovert tot een on-the-go espresso maker. Ja dat lees je goed, je kunt binnenkort koffie zetten met je telefoon, waar je ook bent. Je hoeft enkel de bijbehorende app te openen die de koffie in de case op begint te warmen.

Luigi Carfora en Clemente Biondo zijn de bedenkers van dit opvallende hebbeding. Ze wilden het makkelijker maken om onderweg koffie te zetten. We dragen echter al zoveel spullen met ons mee, dus het was de bedoeling dat het in een bestaande gadget verwerkt zou worden. En wat draagt iedereen altijd met zich mee? Precies, een smartphone.

Hoe werkt het?

De Mokase is slechts een centimeter dik, compleet waterdicht en isoleert de gezette koffie. Anders zou je telefoon immers binnen korte tijd te warm worden. In de case zit een speciaal slotje voor de Mokarami, kleine cartridges met koffie.

De vacuüm verpakte koffie stroomt bij gebruik automatisch uit de cartridge.  De gelegerde resistors in de case kunnen de koffie binnen vijf tot acht seconden opwarmen. Ondertussen wordt de rest van je smartphone dus beschermd tegen de warmte.

Mokase koffie zetten met smartphone

De case heeft een ingebouwde lithium batterij, die los opgeladen kan worden. Per keer kan de Mokase 25ml aan koffie opwarmen. De makers beloven dat je koffie tot wel drie maanden vers blijft in de cartridges, dus je kunt even vooruit. Consumenten kunnen kiezen uit drie verschillende soorten koffie: Classic, Toasted en Arabic.

Maar waar moet je de koffie dan mee drinken? Ook daar hebben de bedenkers van de Mokase aan gedacht. Ze hebben een bekertje ontwikkeld dat je in kunt klappen tot een sleutelhanger. Smart!

Mokase koffie zetten met smartphone

Kickstarter

De Mokase is compatibel met de de meeste vlaggenschepen van Apple, Samsung, Huawei en LG. De slimme case wordt gelanceerd via Kickstarter. Voor 49 euro heb je al een Mokase, inclusief een aantal cartridges.

In de winkel gaat datzelfde pakketje tachtig euro kosten. Althans, als het doelbedrag van de Kickstarter-campagne behaald wordt. Met een beetje geluk worden de eerste Mokases al in september verscheept.

Check ook deze innovatieve wijnfles. Ben je van plan om thuis bier te gaan brouwen? Dan moet je echt deze Kickstarter-campagne bekijken.

Reageer op artikel:
Mokase: gebruik je smartphone als koffiezetapparaat
Sluiten