Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 27 maart 2018

Mondaine’s nieuwe smartwatch biedt Zwitserse luxe

Als jij een horloge wilt hebben dat wat Smartwatch-functionaliteiten heeft, maar een traditioneel design wil behouden, dan is de Mondaine Helvetica Regular Smartwatch wellicht iets voor jou. Het is een horloge dat oogt als een normaal horloge en zodoende perfect past bij het traditionele gentleman-outfit, maar stiekem wat extra functionaliteiten heeft. Verwacht niet dezelfde diepgang als bijvoorbeeld een Applewatch, maar je kunt nu wel zien wanneer je een bericht hebt ontvangen of gebeld wordt, zonder dat je je telefoon bij de hand hebt.

Mondaine’s nieuwe smartwatch

Het werkt via de ‘kleine wijzer’, de wijzer die de uren aangeeft. Er zijn op het horloge vier letters te vinden. Het gaat om de M, de T, de S en de A, die staan op de 2, 4, 8 en 10 uur plekken. Wanneer je een bericht krijgt vanuit Whatsapp, een sms of via Facebook-messenger, dan gaat de kleine wijzer op de M staan.

Zodra je een telefoontje krijgt, dan gaat die wijzer naar de T. Met de A wordt de activiteit aangegeven en dat kun je handmatig opvragen. En met de S word je slaap bijgehouden.

Ook deze moet je handmatig activeren en op die manier meet je hoeveel uurtjes slaap je op een dag pakt.

Mondaine smartwatch

Al met al dus niet super spannend. Het is echter de combinatie van de klassieke look en de simpele mogelijkheid om dingen bij te houden die het handig maakt. Daar komt nog eens bij dat je het horloge niet elke dag hoeft op te laden.

Mondaine smartwatch

De maker gaat er vanuit dat de batterij van het horloge zo’n twee jaar meegaat voordat je hem moet vervangen. Aan het horloge hangt wel een pittig prijskaartje.

Hij moet binnenkort uitkomen en gaat dan ongeveer vijfhonderd euro kosten. Dat is een behoorlijk verschil met bijvoorbeeld de Fitbit, die voor ongeveer 200 euro gaat worden verkocht.

Reageer op artikel:
Mondaine’s nieuwe smartwatch biedt Zwitserse luxe
Sluiten