Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 5 mrt 2018

Gratis cryptocurrency: 14 maart wordt een mooie dag voor Monero

Terwijl Bitcoin verrassend lang blijft hangen, gebeurt er wel een hoop rondom andere cryptocoins. 12 maart wordt namelijk een bijzondere dag voor eigenaren van Monero (XMR). Elke eigenaar van de cryptocurrency krijgt namelijk voor elke 1 Monero, 10 MoneroV. Maar wat is dat eigenlijk?

Gratis MoneroV voor Monero (XMR)

MoneroV is een van de vele forks. Andere voorbeelden van populaire forks zijn Bitcoin Cash en Litecoin Cash. Afsplitsingen die verbeterde versies van de originele munt pogen te zijn. Maar daarmee zulke drastische veranderingen doorvoeren, dat het tot een letterlijke afsplitsing leidt in de blockchain. Een fork dus. Maar wat zijn de verschillen tussen Monero en MoneroV, die deze fork zo belangrijk maken?

Ten eerste is er maar een beperkt aantal MoneroV. In tegenstelling tot Monero. Monero (XMR) is op het moment van schrijven 300 dollar waard, een prestatie van formaat. Maar het aanbod is dus oneindig groot. Een prima oplossing, maar dat belooft investeerders minder explosieve groei in waarde. Het aanbod groeit immers met de vraag mee.

Monero fork gratis MoneroV

MoneroV heeft dus een beperkt, vast aanbod. Terwijl de vraag (hopelijk) groeit, blijft het aanbod stabiel. Oftewel, de waarde zal omhoog schieten. Hongerige investeerders zien daar dan ook een goudmijn in. Een goudmijn die je als huidige eigenaar dus ook nog eens gratis in je bezit krijgt. Althans, mits dit niet weer een fork is die snelle hype opbouwt, om vervolgens een stille dood te sterven.

Er is echter een catch: je munten moeten in een wallet zitten, die de fork ondersteunt.

Fork kan schalen, maar hoe?

Wat MoneroV verder zo bijzonder maakt, is hoe de munt op kan schalen. Munten zoals Monero en Bitcoin hebben last van een schaalprobleem. De transactiekosten van Bitcoin zijn omhoog geschoten door de populariteit van de cryptocurrency, om nog maar te zwijgen over hoe lang het duurt om die transacties te voltooien. Oftewel, het hindert op extreme wijze het daadwerkelijke praktische nut van de cryptocoins. Terwijl dat wel iets is wat essentieel is om te slagen in hun einddoel. Van een technologische en hypothetische belofte naar een daadwerkelijk in gebruik genomen systeem gaan.

Monero fork gratis MoneroV

Helaas is het niet precies duidelijk hoe de fork van Monero dat probleem ontwijkt. De website belooft dat een speciaal protocol genaamd MimbleWimble de schaalproblemen doet verdwijnen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, gaan we helaas pas later deze maand ontdekken. De belofte stemt echter al vrolijk.  Voeg daar verbeterde privacy-principes aan toe en je hebt een veelbelovende munt.

Het team achter de cryptocoin gaat op 18 juni een lichte wallet lanceren. Vanaf dan wordt het een stuk makkelijker om transacties met de nieuwe munt te voltooien. Alleen die handeling zal de waarde van MoneroV al omhoog pushen. Maar hoe kom jij in aanmerking voor die gratis munten? Je hoeft enkel Monero in je bezit te hebben. Er is echter een catch: je munten moeten in een wallet zitten, die de fork ondersteunt. Voorbeelden daarvan zijn GetMonero en MyMonero. Ondersteunt je wallet niet de fork? Dan loop je het gratis geld mis.

MoneroV Monero cryptocoin

Niet te vroeg juichen

Moeten we nu allemaal juichen? Dat is een goede vraag. Deze situatie doet sterk denken aan die van Litecoin Cash. Een cryptocoin die door de oprichter van Litecoin als een scam werd bestempeld. Door het gratis weggeven van munten creëer je als ontwikkelaar een grote hype. Iedereen houdt van gratis geld. Wat je er echter ook mee creëert, is een bubbel. Is dat alles waar de makers op doelen, om snel geld te verdienen?

Of wordt dit echt een munt die op de lange termijn zichzelf gaat bewijzen? Feit blijft dat Monero breed ondersteunt wordt en 300 dollar waard is. Dat overtreffen, krijg je niet voor elkaar met wat gratis geld. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om erachter te komen of MoneroV gaat slagen.

Check ditZoveel gaat Bitcoin volgens de tweeling achter Facebook waard worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gratis cryptocurrency: 14 maart wordt een mooie dag voor Monero
Sluiten