PS4-gamers kunnen dit weekend aan de slag met Monster Hunter World

Ben jij in het bezit van een PlayStation 4 met PlayStation Plus? En heb je dit weekend nog geen wilde plannen? Dan is het een goed moment om aan de slag te gaan met Monster Hunter World. Vanaf 9 december krijgt die game namelijk een beta, die je als PlayStation Plus-member binnen kunt halen.

monster hunter world

Monster Hunter World voor de PlayStation 4

Vanaf 8 december moet het al mogelijk zijn om de beta te preloaden, maar als je op 9 december wilt beginnen kan dat ook. Met zo’n 6GB aan ruimte die je nodig hebt, hoeft het downloaden niet al te lang te duren. Als je hem dan eenmaal binnen hebt gehaald, kun je tot en met 12 december aan de slag gaan met de beta. In die periode wordt getest hoe de servers het doen ten opzichte van de spelers die interesse hebben. Het is zodoende echt een online beta, waarbij jij telkens bij nieuwe spelers wordt gedropt. Het is waarschijnlijk niet mogelijk om een party te vormen met je vrienden. Dat is iets dat in de uiteindelijke versie uiteraard wel kan.

In de beta zijn er twee gebieden die je kunt betreden. Enerzijds heb je het bosrijke gebied Ancient Forest, anderzijds kun je aan de slag in het woestijnachtige gebied Wildspire Waste. In beide gebieden zijn een aantal vijanden die je kunt verslaan, waaronder een tweetal grote monsters. Voor de beta kun je aan de slag met veertien verschillende wapens, om zo een beetje een idee te krijgen wat voor verschillende vechtstijlen je kunt hanteren. Als je in de beta de tweetal grote vijanden weet te verslaan, dan scoor je een bonusitem dat je krijgt wanneer je de volledige game koopt.

Monster Hunter World zelf komt op 26 januari 2018 uit. De game verschijnt dan naast de PlayStation 4 ook op de Xbox One en pc uit. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan de uitgebreide preview hier.

Reageer op artikel:
PS4-gamers kunnen dit weekend aan de slag met Monster Hunter World
Sluiten