Monster Hunter World is een enorm verkoopsucces

Vanaf het allereerste moment dat we aan de slag zijn gegaan met Monster Hunter World, wisten we dat de game goed was. Lees daarvoor maar onze uitgebreide review. Het is typisch zo’n game die je makkelijk kunt begrijpen, maar tegelijkertijd veel diepgang in zit. Monster Hunter World is een titel waarbij je met enorm toffe wapens mag proberen epische monsters te verslaan. En hoe vaker dat lukt, hoe sterker je wordt. Wat moet je er nog meer aan uitleggen om te begrijpen dat het een topgame is. En gelukkig hebben veel gamers dat ook begrepen. Uitgever Capcom heeft namelijk bekendgemaakt dat de game 7,5 miljoen keer is verkocht. Daarmee is het één van de grootste succesverhalen voor de Japanse uitgever.

Monster Hunter World een groot succes

En dat is mooi. Het is gewoon fijn om te zien dat wanneer een Japanse uitgever het risico durft te nemen om een gamereeks die eigenlijk alleen maar populair is in Japan, volledig aan te passen en tegelijkertijd wereldwijd uit te brengen en daar dan ook voor beloond wordt. Daarmee is het een voorbeeld voor andere Japanse series, die ook de naam hebben typisch Japans te zijn. Met een klein beetje aanpassingen en gameplay die de Westerse gamer vandaag de dag van zijn game verwacht, kun je zo een internationale hit hebben.

Black Friday Gaming Deals

Een extra fijne bijkomstigheid is dat de uitgever alles behalve tevreden achterover hangt. Er zijn sinds de release al heel wat verbeteringen doorgevoerd en verschillende speciale evenementen geintroduceerd, waardoor je als speler telkens iets anders kunt beleven. De game voelt zodoende ook aan als een fijne wisselwerking tussen de uitgever aan de ene kant en de consument aan de andere kant. Mocht je de game nog niet hebben en willen weten of Monster Hunter World iets voor jou is, dan kun je hem hier scoren. En dan kun je gelijk nog proberen om het outfit van Alloy uit Horizon Zero Dawn te bemachtigen.

Reageer op artikel:
Monster Hunter World is een enorm verkoopsucces
Sluiten