Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 17 jun 2017

Beste apps van de week: Monument Valley 2, een handige update van Instagram en meer

Ook al downloadt niemand meer apps, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Voor iOS en Android. Wie weet zit er wat mooi downloadspul voor je tussen.

De beste iPhone-apps van week 24

Monument Valley 2 is de mooiste game op iOS

Monument Valley 2 is de opvolger van één van de beste iOS-games ooit. Dit keer draait het spel om een moeder, die haar kind kennis laat maken met de wereld. Dit doe je – net als in het vorige deel – door ingewikkelde puzzels op te lossen. De spelwereld ziet er weer schitterend uit en doet denken aan de werken van de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher.

iPhoned-app

Onze buddies van iPhoned beschikken over een native iOS-app. Die werkt op eenzelfde manier als die van Android Planet, maar verzamelt het beste Apple-nieuws en alles daaromheen. Een handige feature is de dag- nachtmodus, die er automatisch voor zorgt dat je ook in het donker nog fijn kunt lezen. Bovendien is er een overzicht met alle iOS-versies en de bijhorende features.

Twitter is vernieuwd

De Twitter-app is compleet vernieuwd. Een belangrijke verandering is dat je direct reacties, likes en retweet onder je tweet ziet verschijnen. Daarnaast ziet de applicatie er strakker uit en zijn er minder knopjes aanwezig. Ook het instellingenscherm is iets aangepast. De update wordt de komende dagen uitgerold, dus het kan even duren voordat je met de vernieuwde app aan de slag kunt.

Framed 2, beter dan zijn voorganger?

De originele Framed is een echte iOS-klassieker. Deze week verscheen er eindelijk een opvolger, die zich opvallend genoeg voor de eerste game afspeelt. Opnieuw ben je bezig om de stukjes van een geanimeerde stripverhaal op de juiste volgorde te leggen, waarna het verhaal zich langzaam ontvouwt. Een aanrader als je van een goede puzzelgame houdt. Hier te downloaden.

Heart for Heart

Heart for Heart is een initiatief van Nederlandse ondernemer Yosef Safi Harb, die met de app mensen wil overhalen hun hartritme te ‘doneren’. De data die je verstuurt, wordt gebruikt voor onderzoek naar bezemfibrillatie, een veelvoorkomende hartstoornis waar relatief weinig over bekend is. Je meet je hartritme door je wijsvinger op je camera te leggen. Het led-lichtje gaat vervolgens aan, zodat je iPhone je hartslag kan meten en doorsturen.

De beste Android-apps van week 24

Handige update voor Plex

Plex, de populaire mediacenterdienst waarmee je je eigen videocollectie kunt streamen naar je smartphone of Chromecast, kreeg deze week een handige update. Het is nu mogelijk om lokaal opgeslagen video’s direct af te spelen. Handig als je bijvoorbeeld een filmpje hebt gedownload of uit je clouddienst hebt geplukt, waarna je ‘m direct met Plex kunt openen en bekijken.

Microsoft Face Swap

Microsoft is een beetje laat met zijn face swap-app, maar dat maakt de applicatie niet minder leuk. Maak een selfie, voeg wat geinige effecten toe en deel ‘m vervolgens met je vrienden. Ook kun je foto’s uit je galerij importeren, als je bijvoorbeeld van iemand anders een grappig plaatje wil maken. Door tekst toe te voegen, kun je zelf memes maken.

Android Planet-app

Onze vrienden van Android Planet hebben een app uitgebracht, waarmee iedereen op de hoogte blijft over alles wat er speelt in de wereld van Google en Android. Naast het belangrijkste nieuws vind je ook de tofste apps, handige tips en achtergrondartikelen in de applicatie. Ook reviews van de nieuwste devices en gadgets zijn natuurlijk aanwezig. Ook kun je gebruikmaken van een handige widget voor op je homescreen.

Makeover voor NS Reisplanner Xtra

NS Reisplanner Xtra wordt door miljoenen Nederlanders gebruikt en kreeg onlangs een flinke makeover. Naast een nieuw design zijn er nu widgets, waarmee je bijvoorbeeld snel het weer checkt, of in één oogopslag ziet welke bussen er vanaf een bepaalde halte vertrekken. Door de toevoeging van een trein- en busradar voelt de app completer aan, en kun je ‘m echt gebruiken voor het complete openbaar vervoer.

Tot slot: Instagram

De meest recente update voor Instagram laat gebruikers eindelijk oude foto’s verbergen voor anderen. Zeker als je honderden (of duizenden) foto’s hebt geplaatst op Instagram, zitten er vast een aantal bij waar je achteraf niet zo trots op bent. Foto’s kon je al wel verwijderen, maar door ze te verbergen raak je alle reacties niet meer kwijt.

Zat er voor jou niets tussen deze week? Deze top apps verschenen ook onlangs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beste apps van de week: Monument Valley 2, een handige update van Instagram en meer
Sluiten