Monument Valley-makers komen met nieuwe titel voor iOS, macOS en tvOS

De makers van de populaire en prijswinnende gameserie Monument Valley hebben een teaser van hun nieuwe game de wereld in geholpen. De titel heet voluit Alba: a Wildlife Adventure. De game komt naar Apple-platformen iOS, macOS en tvOS, maar ook naar de pc via Steam.

In de game Alba: a Wildlife Adventure volgen we een personage genaamd Alba. Alba is een milieu-activist op een zomers avontuur in het Middellandse Zeegebied. We weten helaas nog heel weinig over de aankomende game van de makers van de populaire gameserie Monument Valley. We weten we nu al dat er drie belangrijke pilaren zullen zijn: vriendschap, familie en natuur. Alba gaat op avontuur met haar vriendin Ines. Samen onderzoeken ze dieren in het wild, terwijl ze ondertussen onderweg zijn naar de grootouders van Alba. Hoe lang het avontuur precies duurt, is niet bekendgemaakt.

Monument Valley-makers werken aan nieuwe game

Ontwikkelaar ustwo games heeft verder geen details gegeven over de gameplay. Wel heeft de ontwikkelaar alvast de platformen waarop Alba: a Wildlife Adventure uitgebracht wordt bekendgemaakt. Je kunt het spel straks spelen op iOS, macOS, tvOS en Steam, maar er moeten ook consolereleases aankomen. Het is nog niet duidelijk of we ook een Android-versie van de game kunnen verwachten wanneer die deze winter uitgebracht wordt. Monument Valley verscheen wel op het mobiele besturingssysteem van Google.

ustwo games is onder meer ook de ontwikkelaar van Assemble with Care, zijn eerste titel die onder Apple Arcade valt en beschikbaar is voor iPhone, iPad en Apple TV. Omdat Alba: a Wildlife Adventure ook naar verschillende platformen van Apple komt, leeft de gedachte dat het spel misschien uitgebracht wordt via Apple Arcade. Echter, omdat er ook pc- en consoleversies aankomen, lijkt dat ons niet het geval te zijn. Bovendien gooit Apple het over een andere boeg met zijn Arcade-titels, dus de vraag is nog maar of deze titel daar nu tussen past.

ustwo games

Reageer op artikel:
Monument Valley-makers komen met nieuwe titel voor iOS, macOS en tvOS
Sluiten