Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 25 nov 2017

Na slimme sfeerlampen nu ook slimme geurtjes voor de perfecte mood

Tegenwoordig kun je bijna alles in je kamer wel via een app of slimme speaker beheren om precies die sfeer te creëren waar je zin in hebt. Je slimme apparaten kunnen het licht aanpassen, je gewenste temperatuur in huis automatisch op peil houden en zwoele achtergrondmuziek opzetten tijdens je date. Moodo voegt hier nog een stapje aan toe en maakt het ook mogelijk om de geur in je huis via spraakopdrachten aan te passen.

Nespresso apparaat met geurcapsules

Moodo is volgens zijn makers ‘s werelds eerste aanpasbare smarthome geurmachine. Het apparaat zou de eerste van zijn soort zijn. Als je Moodo ziet, denk je dat je misschien naar een speaker aan het kijken bent of een Nespresso apparaat, gevuld met capsules. In plaats van koffie zitten er in de capsules echter geurtjes. Deze komen in geurfamilies van vier bij elkaar horende geurtjes, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je er een stinkende bende van maakt.

Moodo geur machine

Zelf je geur samenstellen met Amazon’s Alexa

Om de heerlijke geuren door je huis te verspreiden is het apparaat uitgerust met vier ventilatoren. Deze kun je instellen om harder of zachter te blazen, zodat een bepaalde geur dominanter aanwezig is. Het Moodo systeem geeft je alle vrijheid om zelf je favoriete geur samen te stellen door de geuren uit de geurfamilies te mixen. Dit kun je doen via de bijbehorende app of gewoon met je stem via de bekende virtuele assistent Alexa. Met de app kun je ook meteen je gemaakte geurtjes delen met je vrienden.

Automatische geurtjes op bepaalde tijden

Je hoeft echter niet zelf aan het mixen te slaan, want Moodo komt al met vooringestelde geur-mixen. Daarnaast kun je ook instellen dat het apparaat op een bepaalde tijd die ene geur door je kamer blaast om je bijvoorbeeld wakker te maken of te verwelkomen na een lange dag werk.

Moodo slimme geurtjes

Moodo in huis halen

De geurmachine zou zijn geurtjes kunnen verspreiden in een gebied van maximaal 55 vierkante meter groot. En elke capsule zou het zo’n zestig uur volhouden bij continu gebruik. Als je ook god wilt spelen met geurtjes, kun je Moodo bestellen via de Moodo website. Een starter pakket komt met een Moodo apparaat inclusief drie geurfamilies met vier capsules en kost 189 euro. Je kunt optioneel een apparaat met een batterij kiezen, zodat je hem niet aan het stopcontact hoeft te houden.

Als je wel eens een compostbak hebt gebruikt om etensresten om te zetten in voeding voor je plantjes, weet je dat zelfs Moodo waarschijnlijk niet op zal kunnen tegen de geur die deze bak kan produceren. Gelukkig kan het ook anders. Deze vuilnisbak tovert je etensresten geurloos om in compost.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Na slimme sfeerlampen nu ook slimme geurtjes voor de perfecte mood
Sluiten