Mooi ‘handheld electronic games’-boek op Indiegogo: ‘2kB of fun’

Bij ‘handheld games’ denk je misschien aan de Game Boy of Nintendo 3DS, maar in de jaren ’70 en ’80 bestonden er al veel kleine ‘arcade’-achtige spellen met een LCD-scherm of LED-verlichting, de zogenoemde ‘handheld electronic games’.

 
2kB of Fun is een project van architect en fotograaf Martijn Koch. Hij kocht in Japan een oud Epoch Astro Thunder 7-spel en raakte verslingerd aan ‘electronic games’. 2kB of Fun is een eerbetoon aan de handheld, met de nadruk op de periode tussen 1976 en 1985. Populaire games, de best ontworpen cases, de interessantste technieken die spellenmakers gebruikten: ze komen allemaal voorbij in het boek. De spellen worden mooi gefotografeerd, de binnenkant wordt getoond, het boek bevat screenshots, vectorgraphics en de schema’s van sommige titels.

 
Voor het project is nog wel geld nodig; het boek moet o.a. ‘drukklaar’ worden gemaakt en natuurlijk gedrukt. Koch wil via Indiegogo de benodigde 15.000 euro inzamelen. Als je geïnteresseerd bent in oude spelletjes (of games in het algemeen) is het zéér de moeite waard om de campagne eens te bekijken!

Reageer op artikel:
Mooi ‘handheld electronic games’-boek op Indiegogo: ‘2kB of fun’
Sluiten