Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 14 okt 2013

Mooi verhaal! Een zwerver brengt zijn eerste app uit

Als je een zwerver bent, heb je over het algemeen veel vrije tijd. In de ochtend eten bij de voedselbank en hopen dat je de rest van de dag wat geld bij elkaar kunt sprokkelen. Sommigen kiezen ervoor, sommigen niet. Maar met al die vrije uren kunnen zwervers best iets ‘nuttigs’ doen. En gelukkig lopen er mensen rond die zwervers een kans willen geven.

De programmeur Patrick McConlogue heeft een zwerver met de bijnaam ‘Journeyman’ twee opties aangeboden. De zwerver kon kiezen tussen 75 euro cash of een goedkope laptop en JavaScript-boeken, inclusief acht weken lang elke dag een uur programmeerles. De zwerver heeft voor het laatste gekozen, en heeft acht weken lang les gekregen van Patrick McConlogue.

Na deze acht weken heeft de zwerver geleerd hoe hij moest programmeren en is een app gaan bouwen. Omdat de man een grote interesse heeft in milieuvraagstukken gaat zijn app over dit onderwerp. Verdere details zijn er niet besproken, alleen de naam ‘Go Green’ is vrijgegeven. Wij zijn dus benieuwd naar het eindresultaat.

Wil je meer weten over het verhaal van Leo en Patrick of wanneer de app uitkomt? Houd dan de site en Facebook van de twee in de gaten. Het is namelijk best een inspirerend verhaal!

Reageer op artikel:
Mooi verhaal! Een zwerver brengt zijn eerste app uit
Sluiten