Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 15 jul 2017

Schiet nu nog mooiere plaatjes met de nieuwe Leica TL2 camera

Een van de grote spelers in cameraland, Leica, brengt een nieuwe camera uit. De Leica TL2 is de opvolger van de systeemcamera Leica TL. Deze nieuwe editie belooft al je avonturen nog mooier, scherper en sneller vast te leggen dan zijn voorganger. Dat geloven wij natuurlijk graag.

In 2014 kreeg Leica nog veel kritiek op het T model, wiens uiterlijk modern was maar waarvan de features werden vergeleken met een gedateerde camera uit 2000. Met de nieuwe camera maakt Leica gelukkig veel goed. De buitenkant ziet er modern en functioneel uit. Dat blijkt de camera aan de binnenkant ook te zijn. In de discussie over het (te) moderne en ietwat ongemakkelijke uiterlijk van de Leica TL2 gaan we ons dan ook niet mengen. De Leica TL2 ziet er simpelweg nice uit.

Nieuwe technologie in een bekend camera jasje

Aan de buitenkant ziet de Leica TL2 er vrijwel hetzelfde uit als de T2, maar deze vernieuwde versie heeft meer power. Zo heeft hij in plaats van een 16-megapixelsensor nu een 24-megapixelsensor en is de contrastautofocus van dit nieuwe model maar liefst 3 keer zo snel. Daarbij kan je gebruik maken van 49 autofocuspunten. Om dat even in perspectief te zetten; bij de Leica TL waren dat er maar 9.

Goed, beter, best

Leica heeft haar best gedaan de TL2 op veel fronten te verbeteren ten opzichte van de TL. Naast de toename in megapixels en snellere autofocus, schiet de TL2 meer beelden per seconde, is de connectiviteit sneller, gaat de accu langer mee, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er is ook aan de camera’s gebruiksvriendelijkheid gewerkt. De Leica TL2 is voornamelijk te besturen via het 3.7-inch touchscreen. Daarop kan het menu worden aangepast naar eigen voorkeur. Ook de videofunctie van de TL2 is verbeterd ten opzichte van de TL, alleen staat Leica nog steeds niet bekend om haar optimale videokwaliteit.

Leica TL2

Gooi je spaarvarken maar leeg

We horen je denken, ‘wat kost dat geintje?’ Nou, voor 1950 euro ben je trotse eigenaar van Leica’s nieuwe hoogwaardige systeemcamera. Tenminste, alleen de body. De standaardzoomlens kost je nog eens 1500 euro extra, dus voor zo’n 2450 euro in totaal is de Leica TL2 van jou. Deze plaatjesschieter is een goede concurrent van andere geavanceerde systeemcamera’s als de Fujifilm X-T2 en de Sony A6300. Maar waarschijnlijk zal de echte Leica liefhebber niet vreemdgaan en gewoon voor dit nieuwe model kiezen.

Al je geld al uitgegeven aan vliegtickets of festivals? Lees dan hier hoe je met je iPhone net zulke top foto’s schiet als met de nieuwe Leica of een spiegelreflex.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schiet nu nog mooiere plaatjes met de nieuwe Leica TL2 camera
Sluiten