Mophie onthult powerbanks met snelladen en USB-C

Verwacht de komende weken een flinke barrage aan nieuwe accessoires en gadgets. CES 2019 gaat namelijk bijna van start, ‘s werelds grootste elektronicabeurs. Vrijwel elke grote fabrikant gaat daar nieuwe producten onthullen. Accessoiremaker Mophie is extra vroeg van de partij met nieuwe powerbanks. En hoe!

Mophie onthult nieuwe Powerstation powerbanks

Maak kennis met de Mophie Powerstation PD en Powerstation PD XL. Beide modellen hebben een USB-C-poort die bovendien snelladen ondersteunt, ook op een iPhone. Daardoor kunnen nieuwere iPhones binnen een half uur 50 procent worden opgeladen. Dat is een mooie bonus ten opzichte van standaard powerbanks.

Het snelladen is mogelijk dankzij het zogenaamde USB-C Power Delivery (vandaar ook de naam). De powerbanks leveren maximaal 18 watt aan stroom. Dat is niet alleen genoeg voor elke iPhone, maar ook de iPad Pro kan er extra snel mee opgeladen worden.

Mophie Powerstation PD powerbank

Gelukkig zit er ook een gewone USB-poort op de nieuwe gadgets van Mophie. Dan ben je echter aangewezen op maximaal 12 watt aan stroom. Verder zitten de verschillen vooral in de capaciteit van beide powerbanks. De Mophie Powerbank PD heeft een capaciteit van 6700 mAh. De Powerbank PD XL heeft een capaciteit van 10.050 mAh.

Dat is minder dan wat bijvoorbeeld partijen als Xiaomi bieden, maar meer dan genoeg om je iPhone meermaals mee op te laden. Maar goed, daar staat wel tegenover dat je de nieuwe powerbanks van Mophie ook via USB-C extra snel op kunt laden. Ideaal voor als je last-minute opeens eraan denkt dat je een powerbank nodig hebt.

Vanaf maart 2019 liggen de Powerstation PD en Powerstation PD XL in de winkel. Ze gaan respectievelijk 59 euro en 79,95 euro kosten. Tijdens CES 2019 in Las Vegas zullen ze aan de aanwezige pers getoond worden, dus verwacht dan meer informatie.

Mophie Powerstation PD

iPhone snelladen: hoe werkt dat?

Wil je nu al je iPhone snelladen? Daarvoor zul je helaas een kleine investering moeten doen. Apple levert ondanks de flinke prijskaartjes van zijn toestellen niet de benodigde accessoires om je iPhone snel op te laden. Onze vrienden van OneMoreThing leggen je hier uit hoe het werkt.

Reageer op artikel:
Mophie onthult powerbanks met snelladen en USB-C
Sluiten