Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 28 januari 2018

Deze flinterdunne speakers worden één met je muur

Het bedrijf Morel staat bekend om zijn high-end speakers en heeft tijdens CES 2018 nieuwe in-wall speakers gepresenteerd. Wat deze nieuwe Powerslim speakers zo bijzonder maakt, is dat ze ondanks het feit dat ze flinterdun zijn toch kwaliteitsaudio kunnen verzorgen. Dit zou mogelijk zijn door de gebruikte vernieuwende technologieën.

Groeiende vraag naar efficiënte oplossingen

In-wall speakers zijn vooral handig wanneer je weinig ruimte tot je beschikking hebt of gewoon je speakers niet zo duidelijk in je kamer aanwezig wilt hebben. Veel mensen proberen tegenwoordig hun ruimtes zo efficiënt mogelijk in te richten en Morel speelt in op de markt van vandaag. Het zijn een soort inbouw speakers, die je kunt installeren in je muur of zelfs plafond. Dit soort speakers worden bijvoorbeeld bij boten en vliegtuigen gebruikt en zijn daar ideaal voor omdat je bij een vliegtuig of boot redelijk dunne wanden hebt.

Morel Powerslim in-wall speakers

Kleinere speakers = minder goed geluid

Morel’s nieuwe in-wall Powerslim speakers zijn maar 5 cm dik, waardoor ze zelfs in het meest dunne muurtje zouden moeten passen. We weten echter dat kleinere speakers, zoals bijvoorbeeld in smartphones of laptops, over het algemeen ook een mindere kwaliteit aan audio leveren. Door het kleine formaat kunnen de benodigde kegels niet groot genoeg gemaakt worden.

Dunne in-wall speakers toch goed voor premium audio

Morel laat echter weten dat dit niet het geval is met zijn in-wall speakers. Het bedrijf heeft onder andere het chassis, het membraan en het zogenaamde “magnet motor systeem” speciaal voor de speakers laten ontwerpen, zodat ze nog steeds premium kwaliteit audio leveren. Door de mix van koolstofvezel en foam van de woofer, zou hij nog steeds een diepe bastonen kunnen produceren. En het geheel wordt afgemaakt met Acuflex tweeters van iets meer dan 2 cm, die met de hand gecoat zijn.

Over dunne apparaten gesproken, ook Acer is beziggeweest met het zo dun mogelijk maken van zijn produkten. Acer heeft zich echter gericht op een laptop en komt binnenkort met een nog dunnere versie van de al ultradunne Swift 7 laptop.

Uncrate

Reageer op artikel:
Deze flinterdunne speakers worden één met je muur
Sluiten