Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 14 jul 2019

Mortal Kombat film wordt R-rated (en dit is waarom)

Al jaren zijn er plannen voor een nieuwe verfilming van de populaire vechtgame Mortal Kombat. Al waren er veel mensen die bang waren dat deze aankomende versie wederom voor 12 jaar en ouder geschikt zou gaan zijn. Dit terwijl de spellen juist bekend stond vanwege een overdaad aan bloed en geweld en dat past niet bij die leeftijdskeuring.

Mortal Kombat film wordt lekker bloederig

Mocht jij vroeger Mortal Kombat hebben gespeeld dan zullen je ongetwijfeld bekend zijn met de zogeheten ´fatalities´. Dit waren manieren waarop je een tegenstander als het ware kon afmaken, vaak op een erg bloederige manier. Hieronder zie je een paar voorbeelden:

Ondanks de bruutheid was dit voor veel fans hetgeen wat de games zo uniek maakte. Vandaar dat veel mensen teleurgesteld waren over het feit dat de Mortal Kombat films op dat gebied juist zo braaf waren.

Er komt echter een nieuwe film aan en scenarist Greg Russo heeft laten weten dat het dit keer wel bloederig gaat worden. De aankomende film zal namelijk een R-rating krijgen en daarbij zelfs de eerdergenoemde fatalities gaan bevatten:

Er is verder echter nog weinig bekend over de film. Als het gaat om castleden is alleen nog maar Joe Taslim bevestigd, die de ninja Sub-Zero zal gaan spelen. De film staat gepland om in 2021 te verschijnen.

Meer gameverfilmingen

Het Mortal Kombat project is echter niet de enige gamefranchise die verfilmd zal gaan worden. Er gaat namelijk ook een film komen rondom The Division, met in de hoofdrol Jake Gyllenhaal, welke onlangs nog in Spider-Man: Far From Home te zien was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mortal Kombat film wordt R-rated (en dit is waarom)
Sluiten