Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 15 dec 2020

Mortal Kombat komt naar HBO Max en de bioscoop

Mortal Kombat is een van de meest legendarische vechtgameseries. Nu komt de titel ook naar het witte doek.

We zien het tegenwoordig steeds vaker, games die ook de weg vinden naar de bioscoop of streamingdienst. Zo kennen we natuurlijk al de Sonic-films en Castlevania en is het binnenkort zelfs de beurt aan Assassin’s Creed en Zelda. Nu komt er nog een nieuwe film bij die gebaseerd is op een gamereeks: Mortal Kombat.

Mortal Kombat bestaat al jaren

Mortal Kombat ken je natuurlijk wel. Het vechtsspel kent inmiddels al veel verschillende delen. De game kwam voor het eerst uit in 1992. Mortal Kombat 11 is tot nu toe het laatste deel van de serie en kwam uit in 2019. Deze maand kwam bovendien de Ultimate-editie uit. Er zijn een aantal bekende personages die in de verschillende games terugkomen. Zo zijn Liu Kang, Scorpion en Sub-Zero populair bij de fans.

Oorspronkelijk stond de Mortal Kombat-film gepland voor 15 januari, maar de releasedatum is verschoven. Nu zal de film vanaf 16 april te zien zijn. Regisseur is Simon McQuoid. Het is zijn eerste grote film waarover hij de leiding heeft.

Dit ga je zien in de film

Eerder liet schrijver Greg Russo al weten dat Mortal Kombat bedoeld is voor volwassenen. Kijkers hoeven dan ook niet bang te zijn dat fatalities, waar de games om bekend staan, uit de game worden gelaten. Russo wordt voor het schrijven van het script vergezeld door Dave Callaham die al de nodige ervaring heeft met verschillende actiefilms. Zo schreef hij onder andere me aan Wonder Woman 1984, Godzilla en The Expendables.

Het is al bekend welke karakters terugkomen in de film. Zo kunnen Jessica McNamee verwachten in de rol van Sonya Blade, speelt Tadanobu Asano Raiden en speelt Hiroyuki Sanada Hanzo Hasashi en Scorpio. Ook zullen onder andere Kabal, Kano en Shang Tsung terugkomen in de film.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Mortal Kombat komt naar HBO Max en de bioscoop
Sluiten