MOSS: blokken om zelf robots mee te bouwen

Onlangs zagen we dat het Massachusetts Institute of Technology experimenteerde met ‘modulaire robots’: kleine blokjes die met magneten aan elkaar plakken en samen taken kunnen uitvoeren. Het bedrijf Modular Robotics was de laatste jaren druk bezig met een consumentenvariant van een soortgelijk systeem: MOSS! MOSS bestaat uit verschillende blokjes met elk een eigen functie en software. Het systeem stelt je in staat om zelf apparaten te maken, die je bestuurt met je computer of smartphone!

Het project heeft in een paar dagen al de benodigde honderdduizend dollar opgehaald; Modular Electronics zou de robotjes sowieso op de markt brengen, maar de Kickstarter-pagina is bedoeld voor mensen die eerder met MOSS willen spelen en experimenteren. De reden is dat de blokjes met de hand geassembleerd worden, wat relatief lang duurt maar wel voor wat werkgelegenheid in de regio zorgt.

 
Je bestelt al wat blokjes (genoeg voor een eenvoudig robotje) vanaf 55 euro (inclusief verzendkosten). ‘The sky is the limit’, wat dit project betreft: hoe meer blokken je bestelt, des te groter zijn de mogelijkheden! Modular Electronics geeft aan dat het in de toekomst verschillende apps uit zal brengen, waardoor de functies van MOSS blijven toenemen.

 
Meer informatie over het project vind je op de Kickstarter-pagina!

Reageer op artikel:
MOSS: blokken om zelf robots mee te bouwen
Sluiten