Motiv B: Stijlvolle speakers van Teufel zorgen voor een overduidelijke geluidsverbetering

Soms, of zeg maar gerust altijd, wil je dat er net wat beter geluid uit je pc, laptop, tablet of smartphone komt, right?! De ingebouwde speakers zijn nou eenmaal niet serieus te nemen en om écht van onze muziek te genieten willen we meer. Zo werkt het. Wij testen dan ook maar al te graag goede speakers die ons daarmee helpen en ideaal voor op het bureau, op een plank in de keuken of in de boekenkast in de woonkamer zijn. Deze week mochten wij van Teufel Audio de stijlvolle Motiv B uitproberen. Check it out en ontdek of deze stijlvolle compacte speakers jouw geluiden naar een hoger niveau tillen.

Belofte

Teufel is kort doch krachtig over de Motiv B. De speakers vullen met een geweldig vol geluid alle kamers. Dit gaat gepaard met een krachtige basweergave en bespaar je stroom en geld doordat de Motiv B zichzelf automatisch uitschakelt als er geen muziek meer wordt afgespeeld. Kortom, het is alles wat je nodig hebt voor een geweldige geluidsverbetering in een handig, compact formaat.

 

Design

Eenmaal uit de doos gehaald merk je direct wat voor knappe speakers je in huis hebt gehaald. De compacte rechthoekige speakers met een afmeting van 14,60cm (d) x 13cm (b) x 18cm (h) zijn mat-wit gekleurd en hebben een robuuste uitstraling. Aan de voorkant zit een doffe glazen plaat verwerkt die zowel aan de boven- als de onderkant ietwat uitsteekt. Teufel heeft ervoor gekozen om de zwartgekleurde tweeter en driver niet af te sluiten. Een goede keuze, want hierdoor krijg je een stijlvol contrast wat beter bij de meeste woonkamers past. Je kunt ervoor kiezen om de speakers op de glazen plaat te laten leunen, maar Teufel heeft er ook twee zwarte voetstukken bijgeleverd. Hierdoor heb je iets meer controle over de geluidshoek. Een handig detail. Het design van de Motiv B zorgt er wat ons betreft voor dat-ie op elke plek in de smaak zal vallen. Maar het gaat uiteraard ook om het geluid.

 

Gebruik

Voordat je met de Motiv B muziek kunt luisteren, moeten ze uiteraard wel even aangesloten worden. Dit gaat easy. De actieve en passieve luidspreker verbind je met de bijgeleverde luidsprekerkabel aan elkaar. Voorzie de Motiv B van stroom en via de ‘Bluetooth Pairing’ knop op de achterkant koppel je ‘m aan je muziekspeler. Dit verloopt zeer smooth. Vooral, omdat je dit niet steeds opnieuw hoeft te doen. Als je de Motiv B weer aanzet zal-ie via Bluetooth automatisch verbinding met je muziekspeler maken. De Motiv B kan tot zes Bluetooth-apparaten in het geheugen opslaan. De koppeling hoeft overigens niet via Bluetooth te verlopen. Dit kan ook met een 3,5mm jack-kabel worden opgelost.

 
Specificaties
Je bent waarschijnlijk benieuwd wat er binnenin voor het geluid zorgt. Denk aan een 48 Watt Class D versterker die de tweeter en mid-bass driver aansturen. Dit wordt ook wel de Bi-amping technologie genoemd waarmee niet-lineaire vervorming wordt verminderd. Klanken worden dus nauwkeurig weergegeven. De speakers zijn ook van een innovatief basreflexsysteem voorzien. Hiermee worden ook lagere bassen zuiver getoond.

Geluid
Om te testen of de Motiv B op verschillende plekken in ons huis een toevoeging is hebben we ‘m in de werkkamer, de woonkamer en keuken geplaatst. De woonkamer was in dit geval de grootste ruimte met een afmeting zo’n vijftig vierkante meter. Maar zo’n grote ruimte maakt blijkbaar niets uit. Teufel maakt haar belofte meer dan waar. Er komt een zuiver doch vol geluid uit de twee compacte speakers. We zijn serieus verbaasd over hoe de speakers met zo’n kleine afmeting een krachtig stereogeluid door de volledige ruimte produceren. Je kunt je dus voorstellen dat dit voor de werkkamer en keuken niet anders was. Ook bij een hoog volume horen wij geen vervorming en ondervinden we weinig ruis. Dat hebben we met verschillende muziekgenre’s getest, want we snappen dat niet iedereen naar een aantal ruige rappers luistert.

 
Zowel de stemmen als de instrumenten zijn duidelijk hoorbaar en zijn we fan van de bass. De bass wordt subtiel en prettig weergegeven zonder dat we van ons bureau trillen. Want dat wil je tijdens een stressvolle werkdag niet. Of eigenlijk nooit. Wij vinden dan ook dat de Motiv B prima als volwaardig geluidssysteem in de woonkamer kan worden gezet. Hier hoef je niet altijd vele honderden of misschien wel duizenden euro’s voor uit te geven. Druk maken over het uitzetten van de speakers hoef je ook niet te doen. De Motiv B snapt dat wanneer je geen muziek via de speakers afspeelt ze maar beter kunnen worden uitgeschakeld om stroom te besparen.

Conclusie

Geconcludeerd heeft Teufel het met de Motiv B voor elkaar te krijgen om twee compacte elegante speakers te ontwerpen die praktisch op elke positie in het huis van toevoeging zijn. Zowel als volwaardig geluidssysteem in de woonkamer als een versterking voor je computer in de werkkamer. Dankzij de Bluetooth-koppeling kun je draadloos naar je Spotify-afspeellijsten, iTunes of YouTube luisteren en bedien je het volume en equalizer eenvoudig vanaf de muziekspeler. Het stereogeluid wordt lekker vol getoond en komen de bassen subtiel naar voren.

 
De Motiv B zorgde bij ons dus overduidelijk voor een geluidsverbetering. De robuuste uitstraling lijkt ervoor te zorgen dat de speakers niet kapot te krijgen zijn en zullen ze op elke plek een ware eyecatcher zijn. Is dan écht alles aan de Motiv B top? We proberen altijd wel op zoek te gaan naar verbetering, maar kunnen dat bij deze speakers met een adviesprijs van 249,99 euro niet ontdekken. In ieder geval niet als we het over de geluidsweergave hebben. Misschien kan Teufel er nog voor kiezen om de Motiv B helemaal in het zwart aan te bieden.

Kopen?

Ben je nieuwsgierig geworden en denk je dat de Motiv B het in zich heeft om bij jou voor een overduidelijke geluidsverbetering te zorgen? De Motiv B is voor 249,99 euro hier te koop.

Reageer op artikel:
Motiv B: Stijlvolle speakers van Teufel zorgen voor een overduidelijke geluidsverbetering
Sluiten