Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 8 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Moto G9 Plus lekt uit: gigantische batterij en indrukwekkend camerasysteem

De Moto G8 Plus, de indrukwekkende midrange telefoon van Motorola, krijgt binnenkort een opvolger. Althans zo ziet er er sterk naar uit nu het nieuwste lid van de G9-familie is uitgelekt. Het gaat in deze om de nieuwe Moto G9 Plus.

De smartphone moet officieel gezien nog verschijnen, maar lekt dus uit via WinFuture. Dankzij deze lek weten we gelijk wat het toestel ons te bieden heeft. Maak je op voor een midranger met een gigantische batterij en een indrukwekkend camerasysteem.

De Motorola Moto G9 Plus

De Moto G9 Plus ziet vroegtijdig het daglicht op de Slowaakse website van telecomprovider Orange. Dat viel Ronald Quant op van de Duitse website WinFuture. Op de website was niet alleen te zien dat de smartphone eraan zat te komen, maar ook wat het precies te bieden heeft. Zo weten we inmiddels dat de smartphone van €255 beschikt over een quad-camerasysteem met een 64-megapixel hoofdcamera en een gigantische 5000mAh batterij.

Het is niet het enige wat de lijst van Orange laat zien. We weten via deze weg ook dat de Motorola Moto G9 Plus over het volgende beschikt:

  • 6.81-inch scherm (1080p)
  • 4GB RAM
  • 128GB opslagcapaciteit (uitbreidbaar met microSD)
  • Android 10

Wat het camerasysteem exact te bieden heeft is nog niet bekend, al weten we dus wel dat er een 64-megapixel hoofdcamera is. Aan de voorkant vinden we een hole-punch notch in het scherm, waar de selfiecamera zich in bevindt.

G-lijn blijft indrukwekkend

Ondanks het feit dat duurdere smartphones als de Motorola Edge en de opvouwbare Razr niet echt indruk weten te maken, heeft Motorola het midrange segment flink onder de knie. Het bedrijf levert simpelweg hoge specificaties voor een lage prijs. De G-lijn staat voornamelijk bekend om de uitstekende batterijduur, de betaalbare prijs en de tweaks die doorgevoerd worden in Android.

Wat dat betreft kan Motorola met de Moto G9 serie die lijn doortrekken. Dat doet het bedrijf op dit moment bijvoorbeeld al met de Moto G9 Play en de reguliere Moto G9. Die eerste is in Europa te koop, waar die tweede in India te halen is. Met de komst van de Moto G9 Plus wordt de serie uitgebreid en evenaart het bedrijf hopelijk het succes van de Moto G8 Plus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Moto G9 Plus lekt uit: gigantische batterij en indrukwekkend camerasysteem
Sluiten