Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische fietsen 23 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets: deze ruig uitziende motorfiets is stiekem een e-bike

Vaak is het erg duidelijk wanneer je op straat te maken hebt met een elektrische fiets. Afgezien van het feit dat de rijder wel erg soepeltjes keihard voorbij zoeft, kun je doorgaans ook aan de fiets zelf zien dan er een motor en/of accu van de partij is. Sommige e-bike makers proberen hun fietsen er zoveel mogelijk uit te laten zien als een normale fiets en soms lukt dat inderdaad uit. Het Italiaanse merk Moto Parilla lijkt aan de andere kant juist voor het tegenovergestelde te gaan en dan nog een stukje verder. Hun fietsen lijken eerder op motoren, zoals bijvoorbeeld de Carbon SUV.

Elektrische fiets of motor?

De Moto Parilla Carbon SUV is een opvallende verschijning en begon zijn leven als Kickstarter project. Inmiddels is het project afgesloten en is de elektrische fiets een feit. Als je het ding ziet, denk je in eerste instantie helemaal niet met een elektrische fiets te maken te hebben. Alles aan het voertuig doet zo’n beetje denken aan een ruige motorfiets, maar dan vallen je ogen uiteindelijk toch op de pedalen en begint er iets te dagen.

Moto Parilla Carbon SUV
Bron: Moto Parilla Bron: Moto Parilla

Middenmotor en verwijderbare batterij

De elektrische fiets komt in verschillende uitvoeringen. Maar als je er in Nederland mee op de openbare weg wilt fietsen, moet je toch gaan voor de (minst krachtige) 250 watt versie. De middenmotor is hier goed voor 80Nm aan koppel en ondersteunt je onderweg tot een snelheid van 25 km per uur. De bijbehorende verwijderbare batterij heeft standaard een capaciteit van  662 wattuur en zou goed moeten zijn voor een maximale actieradius van 80 km. Eenmaal leeg zou je hem voor 85 procent weer kunnen opladen binnen 4 uur en voor een volle lading moet je zo’n 8 uur wachten.

Moto Parilla Carbon SUV
Bron: Moto Parilla

Carbon frame

Niet voor niets heeft de e-bike Carbon in zijn naam en het frame is dan ook gedeeltelijk gemaakt van carbon. Dat zorgt ervoor dat de fiets tegelijkertijd stevig en flexibel is en dat is uiteraard erg handig als je de wat ruigere terreinen opzoekt. Officieel is de Carbon SUV ook bedoeld om mee van de gebaande wegen af te gaan, maar je zou het ding ook prima kunnen gebruiken als stadsfiets. Verder krijg je onderweg negen niveaus aan trapondersteuning en komt de elektrische fiets met extra brede banden.

Pittig prijskaartje

Afgezien van de Carbon SUV heeft Moto Parilla nog een reeks aan andere e-bikes die er allemaal stoer, krachtig en indrukwekkend uitzien. Niet alle modellen zijn echter geschikt om de openbare weg mee te betreden en je moet er wel wat voor over hebben. De e-bikes komen namelijk wel met behoorlijke prijskaartjes. Denk aan een vanafprijs van rond de 6.000 euro.

Natuurlijk kun je ook gewoon echt voor een elektrische motorfiets gaan, in plaats van het te faken met een e-bike. Ook in die categorie vinden we verschillende opvallende modellen, zoals bijvoorbeeld deze 3D-geprinte motorfiets met luchtloze banden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

UniqueBikes

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: deze ruig uitziende motorfiets is stiekem een e-bike
Sluiten