Gaming 26 jun 2018 Jelle van Es

MotoGP 18 Review: Glijdt onderuit

Sinds de eerste Xbox speel ik games die gebaseerd zijn op de MotoGP-licentie. Zeker de oude games waren voor hun tijd echte topgames. Een paar jaar geleden kwam de licentie terug bij het Italiaanse Milestone en deze ontwikkelaar krijgt het voor elkaar om jaar in, jaar uit een game uit te brengen die nauwelijks de moeite waard is. MotoGP 18 weet nauwelijks verbetering te brengen.

En dat is ergens heel kwalijk, aangezien je zou denken dat een ontwikkelaar kan bouwen op de versie van vorig jaar en kan verbeteren. Ja, op het gebied van graphics oogt het wat beter en de tracks zijn perfect nagemaakt, maar buiten dat is er weinig om echt van te genieten. Dit zijn de vijf punten die opvielen.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Tracks zijn goed nagemaakt in MotoGP 18

Als een liefhebber van de classe is het goed om te zien hoe nauwkeurig de verschillende circuits in de game zijn nagemaakt. Of het nou Jerez, Mugello of ons eigen Assen is, alles is tot in de puntjes uitstekend in de game verwerkt. Het gevoel van realisme is hierdoor heerlijk hoog.

MotoGP 18

De carrièremodus is uitgebreid

Het is bij een game als deze belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om er heel wat uren in door te brengen. Wat dat betreft biedt de carrièremodus in de game genoeg mogelijkheden. Je begint hier in de Rookie Cup en door daar goed te presteren, krijg je aanbiedingen van grote teams om daar voor te rijden. De weg naar de MotoGP is lang, maar als je daar eenmaal belandt, heb je wel het gevoel dat je echt wat hebt bereikt.

MotoGP 18

Laadtijden zijn veel te lang

Die weg wordt overigens nog extra lang gemaakt dankzij de irritante laadtijden waar je mee geconfronteerd wordt. Voor elke race en sessie word je lastig gevallen met saaie schermen voordat de wedstrijd wordt ingeladen. Het is inmiddels 2018 en dan is het eigenlijk belachelijk dat er nog steeds dit soort dingen in een game aanwezig zijn.

MotoGP 18

Cheaten is mogelijk

Als je MotoGP 18 gaat spelen met de standaard instellingen, dan valt op dat je dan heel makkelijk kunt cheaten. Je kunt chicanes makkelijk afsnijden en je verliest gek genoeg geen snelheid wanneer je door het grind rijdt. Je kunt regels aanzetten die voorkomt dat je dit kunt doen, maar het feit dat je zonder snelheid verlies door het gras en door het gravel kunt rijden is voor een game die realistische probeert te zijn erg vreemd.

MotoGP 18

Online werkt niet lekker

Tot slot werkt de onlinemodus van MotoGP 18 niet naar behoren. Het is moeilijk om een goed potje te vinden en als je dat al lukt, dan is de kans groot dat je halverwege het avontuur uit de game wordt gegooid. Daarmee is deze modus zo goed als onspeelbaar is en dus geschrapt kan worden als toevoeging. En dat is jammer.

MotoGP 18

MotoGP 18 is nu beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
MotoGP 18 Review: Glijdt onderuit
Sluiten