De Moped Pro is een mix tussen een mountainbike en een crossmotor

Ilona Braam 17 jan 2018 Cars

Als je niet weet of je nou liever een mountainbike of een crossmotor wilt hebben voor je wilde avonturen, heeft Motoped de perfecte oplossing voor je. De Motoped Pro is namelijk een mountainbike en crossmotor in één in kun je zien als een soort gemotoriseerde mountainbike. Wie zegt dat keuzes moeilijk zijn, heeft het helemaal mis. Je kiest gewoon stiekem voor alles en verwerkt het in één keuze.

Mislukt Kickstarter project

De Motoped bike is niet iets nieuws, maar verscheen in 2013 al als een Kickstarter project. Het doel was om 250.000 dollar op te halen, maar helaas werd dat maar 160.850 dollar. Hoewel er niet genoeg investeerders werden aangetrokken, gingen de makers verder met hun project. Inmiddels zijn we bij de Motoped Pro versie aangekomen, die behoorlijk gewild lijkt te zijn.

Motoped Pro mountainbike crossmotor

Niet meer zelf knutselen

Wat in het bijzonder werd uitgelicht bij het Kickstarter project, is dat het om een gemotoriseerde fiets ging die je zelf in elkaar zou kunnen zetten. Bij de Motoped Pro kun je dat niet meer doen, maar krijg je de bijzondere fiets al volledig gemonteerd afgeleverd. Het is wel mogelijk om een versie zonder motor als bouwpakket binnen te krijgen.

Motoped Pro

Vier cross mountainbike versies met motor

Maar je gaat natuurlijk voor een motor en daarvan zijn er vier verschillende opties. Je kunt gaan voor een Motoped Pro met een 49cc motor en een 700mm veerweg. De 49cc motor is ook nog beschikbaar in combinatie met een 750mm veerweg. Dan zijn er ook twee opties voor de Pro mogelijk met een meer krachtige 125cc motor. Ook hierbij kun je kiezen voor een veerweg van 700mm of 750mm.

Motoped Pro

Motoped Pro bestellen

De Motoped Pro is te bestellen via de officiële Motoped website. De goedkoopste variant zonder motor kost je iets meer dan 2.000 euro. Voor de meest robuuste versie met de 125cc motor moet je 2.700 euro neertellen. Als je een bestelling plaatst moet je er wel rekening mee houden dat je toch even op je mountainbike hybrid zal moeten wachten. De Motopeds worden namelijk pas gebouwd nadat je je order hebt geplaatst en er zou volgens de site veel vraag naar de bikes zijn. Je Motoped Pro zou het wachten volgens de makers echter wel waard zijn.

Motoped Pro

Een andere crossmotor waar iets bijzonders mee aan de hand is, komt van KTM. Hun Freeride E-XC crosser is namelijk uitgerust met een elektrische motor en maakt geen piep.

Motoped

Reageer op artikel:
De Moped Pro is een mix tussen een mountainbike en een crossmotor
Sluiten