Motorola binnenkort terug in het premium segment met prijzige 5G smartphone

Vandaag de dag staan merken als Apple, Samsung en Huawei in de spotlight als we het over smartphones hebben. Hebben we het over onze eerste smartphone, dan wordt Motorola vaker genoemd. Maar het merk probeert langzaam maar zeker weer een voet tussen de deur te krijgen. Of een heel been. Motorola doet al tijden goed mee met hun mid-range toestellen, maar daar als het aan de smartphonefabrikant ligt dan blijft het daar niet bij. Het merk zal namelijk een premium smartphone met 5G uitbrengen die naar verluidt niet zal misstaan tussen de flagship smartphones van merken als Samsung en Apple.

Motorola komt terug in het premium segment

Het hoofd van Motorola’s global marketing strategy, Francoise LaFlamme, heeft CNET verteld dat het merk een 5G flagship smartphone zal uitbrengen. De laatste smartphone van Motorola met 5G was de Moto Z3, waarvoor een afzonderlijk onderdeel moest worden aangeschaft om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van de 5G. Een klein detail: dat onderdeel kostte rond de 300 Euro. Een slechte deal dus. De nieuwe smartphone zal daarom Motorola’s eerste daadwerkelijke smartphone met 5G zijn.

Motorola
(Bron: ANP. Photo by Josep LAGO / AFP) (Afbeelding: Josep LAGO / AFP)

Functies én prijs zullen laten zien dat het om flagship smartphone gaat

De laatste jaren heeft Motorola hard gewerkt een aantal budget smartphones op de markt te brengen. De nieuwe premium-smartphone zal echter niet goedkoop zijn. Niet alleen de functionaliteit van de phone, maar ook het prijskaartje zal laten zien dat het een flagship-smartphone is.

De prijs van de smartphone is nog niet bekend gemaakt, maar LaFlamme gaf wel een tipje van de sluier weg. Zo zei hij dat een smartphone met 5G die minder dan vierhonderd Euro kost veel moet inleveren op elementen waar men veel waarde aan hecht. Ofwel, wie kwaliteit wil die moet er ook voor betalen. En even ter vergelijking: ‘Goedkopere’ premium smartphones kosten tegenwoordig ook al snel 700 tot 800 Euro. Het is dus erg waarschijnlijk dat de nieuwe Motorola ook in deze prijscategorie zal vallen.

Motorola
(Bron: ANP. Photo by Ed JONES / AFP)

Of de smartphonefabrikant ook echt zal scoren met de 5G smartphone is nog even afwachten. Ben je meer geïnteresseerd in smartphones die niet even veel kosten als een vliegticket naar Peru? Check dan de Motorola One Action, een budget model van het merk. Lees hier meer over de gelekte specificaties en het design.

Reageer op artikel:
Motorola binnenkort terug in het premium segment met prijzige 5G smartphone
Sluiten