Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 feb 2019

Motorola bevestigt unieke opvouwbare smartphone

Motorola was vooral twintig jaar geleden een innovatieve speler, met een van de eerste mobiele telefoons en de flinterdunne Razr-toestellen. Nu is het tijd voor de opvouwbare smartphone.

Opvouwbare Motorola smartphone

Met de originele Droid was Motorola zelfs een van de grote spelers die Android groot maakten. Tegenwoordig is het een dochterbedrijf van Lenovo, en scoort het merk vooral in het budgetsegment.

Daar wil het merk verandering in gaan brengen. Dan Dery, Motorola VP van Global Product heeft bevestigd dat Motorola inderdaad aan een opvouwbare smartphone werkt.

Geruchten wijzen op een moderne versie van de Razr. Dery bevestigde de plannen tijdens een interview met de Wall Street Journal.

Zeer binnenkort?

Plannen klinkt als toekomstmuziek, maar de VP benadrukt dat het toestel niet later dan de concurrentie op de markt zal komen. Samsung’s Galaxy Fold komt in april uit, dus de opvouwbare Motorola moet al bijna af zijn.

Dankzij patenten en zelfs demo’s weten we dat Lenovo en Motorola al jaren experimenten met opvouwbare schermen. Het is dus niet zo gek dat het merk in de voorhoede zit. Sterker nog, twee jaar geleden demonstreerden ze nog een telefoon die je als armband kon dragen door het scherm te buigen.

Duurzaamheid en kwetsbaarheid

Verder kon Dery helaas geen details delen over de opvouwbare consumententelefoon. Wel ging hij dieper in op de duurzaamheid van opvouwbare schermen. Volgens hem heeft Motorola opvouwbare OLEDs met een plastic cover getest, omdat opvouwbaar glas niet bestaat. Hij benadrukt echter dat plastic schermen snel bekrast raken.

Eerder gelekte patenten van Motorola wijzen erop dat het merk dan ook voor een andere vormfactor dan de concurrentie gaat. Daarbij klapt het toestel horizontaal dicht, waarbij het scherm minder kwetsbaar is.

Opvouwbare smartphone Motorola Razr

Dery onthulde tijdens het interview tevens dat het merk een Z-hinge concept heeft verkend, waarbij het scherm op twee plekken gevouwen kan worden. Dat wordt echter niet Motorola’s eerste opvouwbare smartphone, omdat die technologie nog niet gereed is. Wordt zeer binnenkort vervolgd!

WSJ

Reageer op artikel:
Motorola bevestigt unieke opvouwbare smartphone
Sluiten