Motorola Edge zet met waterval en camera in op het middensegment

Er is een stuk meer bekend over de Motorola Edge. De telefoon uit het middensegment krijgt naast een aflopend ‘waterval scherm’ een indrukwekkend camerasysteem. Dat meldt het Roemeense Mobilissimo.

De telefoon is het betaalbare broertje van de verwachte Motorla Edge+. Dat toestel moet het vlaggenschip van het bedrijf worden en daarmee een serieuze concurrent zijn voor de S20-serie van Samsung.

Motorola Edge lek Mobilissimo
Het camerasysteem van de Motorola Edge (Afbeelding: Mobilissimo)

Aandacht voor fotografie

Motorola lijkt in te gaan zetten op de camera. Mobilissimo meldt namelijk dat de Motorola Edge zal gaan beschikken over een driedubbel camerasysteem. De hoofdcamera heeft namelijk 64 megapixels, terwijl die wordt ondersteund met een 16 megapixel ultra-wide lens en een 8 megapixel macro lens voor foto’s van dichtbij. Ook beschikt de telefoon over een LED flitser en een laser om beter mee te kunnen autofocussen.

De Roemeense bron heeft zelfs foto’s weten te bemachtigen van het toestel. Te zien is dat het scherm op een perforatie voor de selfie-camera nagenoeg de hele voorkant van de telefoon dekt. Ook lijkt het gefotografeerde camerasysteem (zie bovenstaande foto) de specificaties op dit gebied te bevestigen.

De andere specificaties zijn ook zeker niet slecht. Zo krijgt het toestel een 6.67-inch scherm met een verversingssnelheid van 90Hz. De telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon 765G, die op zijn beurt met 6GB werkgeheugen wordt ondersteund. Met 128GB opslag en 4500mAh batterijcapaciteit zal je telefoon niet snel vol raken aan opslag of juist leeg raken bij gebrek aan stroom.

motorola edge scherm mobilissimo
Het vermeende scherm van de Motorola Edge (Afbeelding: Mobilissimo)

Een gulden middenweg

Hoewel de telefoon wel een vingerafdrukscanner heeft onder het scherm, kan de telefoon niet draadloos opladen. Het is logisch dat de telefoon daarom bedoeld is voor het middensegment.

Desalniettemin heeft Motorola zelf nog niets officieels naar buiten gebracht. Het is daarom wachten voordat we met zekerheid kunnen vaststellen hun de Edge serie eruit zal gaan zien. Naar verwachting komen de telefoons binnen een enkele maanden uit.

Reageer op artikel:
Motorola Edge zet met waterval en camera in op het middensegment
Sluiten