Motorola introduceert met Edge zijn krachtigste smartphone in jaren

Motorola heeft gisteravond twee gloednieuwe smartphones aangekondigd. Er werd al lang over gesproken, maar inmiddels is de kogel door de kerk. Maak kennis met de Motorola Edge en Edge Plus.

Met de komst van de twee nieuwe toestellen introduceert Motorla zijn krachtigste smartphones sinds jaren. De Edge lijkt op papier een topper in het middensegment, waar de Edge+ een echt toptoestel genoemd kan worden. In Nederland grijpen we op dit moment naaste de Plus-variant, maar kunnen we wel aan de slag met de reguliere Edge.

Maak kennis met de Motorola Edge

Van de twee nieuwe smartphones, komt de Motorola Edge dus naar ons land toe. Deze is niet zo uitgebreid als de nieuwe plus-variant, maar heeft ook voldoende te bieden. Sterker nog: het behoort tot een van de krachtigste smartphones die het bedrijf in jaren op de markt heeft gebracht.

Dat heeft onder andere te maken met de Snapdragon 765G die onder de motorkap van het toestel ligt. Daar gaat 6GB aan werkgeheugen mee gepaard. Ook is er 128GB opslagcapaciteit te vinden. De Edge beschikt verder over een 4500mAh batterij en een in-screen vingerafdrukscanner. Ook ondersteunt de telefoon 5G.

Qua ontwerp ziet de Motorola Edge er, in ieder geval op papier, bijzonder lekker uit. Zo beschikt hij over een 6.67-inch display. Eentje die niet alleen voorzien is van aflopende schermranden, ook wel een watervalscherm genoemd. De Motorola Edge beschikt ook over een verversingssnelheid van 90Hz.

Op de achterkant van de smartphone vinden we een quad-camerasysteem. De Motorola Edge beschikt over:

  • 64-megapixel primaire camera
  • 8-megapixel telelens
  • 16-megapixel ultra-wide camera
  • Time-of-Flight sensor

Aan de voorkant van de Edge vind je de selfiecamera (welkom bij het WK-open deur intrappen). Deze beschikt over een 25-megapixel camera.

Prijs en beschikbaarheid

De Motorola Edge en Edge Plus verschijnen in verschillende kleurenopties en varianten. Helaas zijn we in Nederland niet alleen beperkt tot de Edge alleen, maar krijgen we ook maar een kleurenoptie.

Het zwarte model is vanaf juni 2020 aan te schaffen in Nederland. De adviesprijs voor de Motorola Edge is €599,99.

Reageer op artikel:
Motorola introduceert met Edge zijn krachtigste smartphone in jaren
Sluiten