Waarom de Motorola Edge Plus niet naar Nederland komt

Gistermiddag was het zover: Motorola onthulde zonder twijfel het krachtigste toestel van het bedrijf sinds jaren. Toch was het enige teleurstelling toen we erachter kwamen dat dit toestel niet naar Nederland komt. Dit terwijl kleinere broertje Motorola Edge wel in ons land verschijnt.

Dat is best opvallend. Waarom heeft het bedrijf voor deze stap gekozen? En waarom is de Motorola Edge alleen te verkrijgen in de zwarte kleurenoptie in ons land? We stelde de vragen aan Motorola zelf.

Waarom geen Motorola Edge Plus in ons land?

Tijdens de aankondiging van de Motorola Edge waren er verschillende emoties te vinden. Enthousiasme over het feit dat Motorola zijn krachtigste smartphones sinds jaren op de markt bracht. Maar enige teleurstelling gezien het feit dat het Plus-model, dat als een echt toptoestel overkomt, niet in ons land verschijnt.

Maar waarom eigenlijk niet? Dat is de vraag die we vanuit WANT aan de Nederlandse tak van Motorola stelde. Volgens het bedrijf zelf heeft dat voornamelijk te maken met de 5G ondersteuning die de smartphone biedt. En het gebrek aan dekking van het netwerk in ons land.

“De reden dat de Edge+ niet naar de Benelux komt, is omdat Nederland niet het voor de Edge+ geschikte 5G netwerk wordt ondersteund.”

Volgens het bedrijf heeft dat veel impact op de ervaring van gebruikers die het toestel aanschaffen. Het zou niet het niveau halen “dat Motorola voor ogen heeft”, zo wordt duidelijk uit het antwoord.

Slechts een kleurenoptie

We moeten het in Nederland dus doen met de Motorola Edge, maar wat dat betreft valt er ook voldoende te beleven als consument. Het toestel heeft een zelfde soort ontwerp en kent ook zeker goede specificaties. Daarbij is de Motorola Edge ook zeker mooi van zichzelf, al lijkt ook dit toestel beperkt in Nederland uit te komen.

De Motorola Edge is in ons land alleen beschikbaar in de kleur zwart. De kleur rood is nergens te bekennen, terwijl deze juist het meest opvalt in de line-up. Ook hier geeft Motorola een reden voor:

”De keuze voor de kleur is genomen op basis van de ervaring dat de belangstelling voor een kleur als Midnigh Magenta te gering is om deze te introduceren.”

We hebben geen onderzoek om te controleren of bovengenoemde klopt. Al hebben we persoonlijk een ander beeld van de Nederlandse consument. Kijk bijvoorbeeld naar de kleuren waarin de iPhone 11 verschijnt of de kleuren waarmee populaire toestellen van Samsung gepaard gaan. Naar ons idee populaire, en ook zeker geslaagde, kleurenopties.

Maar hoe je het ook went of keert: de Motorola Edge verschijnt rond de zomer in Nederland. Meer weten over het toestel, lees dan zeker even dit artikel!

 

Reageer op artikel:
Waarom de Motorola Edge Plus niet naar Nederland komt
Sluiten