Motorola One Macro aangekondigd: mooiste toestel van het merk tot nu toe?

Motorola breidt zijn One-serie smartphones uit met de nieuwe Motorola One Macro. Er werd al weken lang informatie over het toestel gelekt, maar nu heeft het bedrijf de smartphone zelf gepresenteerd.

Het smartphone-merk heeft in 2019 meerdere budget-smartphones op de markt gebracht. De laatste toevoeging aan de One-serie heeft een aantal nieuwe features, maar is uiteraard wel voorzien van een functie die er met kop en schouders bovenuit steekt. Dat is namelijk bij iedere toestel van de Motorola One-serie het geval. Bij de One Macro gaat het (hou je vast) om de Macro lens.

Motorola One Macro: voor wie van close-ups houdt

De Motorola One Macro is dus vernoemd naar zijn macro lens. Dit is een lens die het smartphone-merk nog niet eerder in andere smartphones heeft gebruikt. De unieke skill van deze smartphone is dus de mogelijkheid voor macrofotografie.

De camera kan focussen tot 2 centimeter en maakt gebruik van een 2MP sensor met 1.75µm pixels. Wanneer je normale foto’s met de One Macro wilt maken, dan gebruikt de smartphone de 13MP camera (f/2.0 lens, 1.12µm pixels). Daarmee kun je ook 1080p (60fps) video’s opnemen. Het Laser AF-systeem helpt de camera te focussen.

Motorola One Macro
Motorola One Macro

Fotografen gebruiken vaak een macrolens als ze een klein object van dichtbij willen vastleggen. Zo wordt deze lens vaak gebruikt voor kleine dingen als het vastleggen van details van insecten, eten en planten.

Een toevoeging aan de One Series, maar niet aan de smartphonemarkt

Deze smartphone uit de Motorola One Series mist de 48MP snapper die de Motorola One Zoom en Motorola One Action wel hebben. De meeste Moto One smartphones zijn mid-range modellen, maar in deze zien we eerder een instapmodel. De specificaties zijn niet erg indrukwekkend in vergelijking tot andere smartphones die we dit jaar al voorbij zagen komen.

Motorola One Macro
(Bron: Motorola)

Of Motorola de wereld opschudt met deze smartphone? Dat is vrij onwaarschijnlijk. Het toestel wordt eerst op 12 oktober uitgebracht in India. De kans bestaat dat hij ook in de VS wordt uitgebracht. Maar als hij niet waarmaakt wat hij belooft dan is die kans klein. Of het toestel vervolgens ook naar Europa komt zal vervolgens afhankelijk zijn, naar ons idee, van het succes dat het behaalt in de Verenigde Staten.

Reageer op artikel:
Motorola One Macro aangekondigd: mooiste toestel van het merk tot nu toe?
Sluiten