Daniel Koster
Daniel Koster 28 jul 2015

Totaalpakket? Motorola onthult waterdichte Moto G, de Moto X Play en de Moto X Style

Waar vanochtend de nieuwe OnePlus 2 werd onthuld, is het nu de beurt aan Motorola om uit de doeken te doen waar zij zich de afgelopen tijd mee bezig hebben gehouden. Niet één, niet twee, maar drie nieuwe smartphones presenteerde het bedrijf. Uiteraard draaien ze alle drie op Android. Check hier alles wat je moet weten omtrent de drie nieuwe smartphones!

Moto G

De Moto G is het visitekaartje van Motorola en daarbij de smartphone die het meest wordt verkocht. Motorola is alweer toe aan de derde generatie van de Moto G. De derde generatie Moto G krijgt 8- of 16 gigabyte aan opslag en 1 of 2 gigabyte aan werkgeheugen. De nieuwe Moto G lijkt in vele opzichten op het oude model. Zo kent-ie ook een 5 inch-scherm met een hd schermresolutie van 1280 bij 720 pixels. De camera aan de voorzijde van het apparaat blijft hetzelfde met zijn 5 megapixels. De camera die zich aan de achterzijde van de Moto G bevindt heeft echter wel een tweak gekregen en kent nu een 13 megapixel-sensor. De processor van de Moto G is van Snapdragon, de Snapdragon 410 welteverstaan. Het design van de nieuwe Moto G is vrijwel identiek gebleven als het design van zijn voorganger, alleen de achterzijde van de G kent andere motieven. Wat echter wel een groot verschil is met zijn voorganger, is dat de derde generatie Moto G waterdicht is. Je kunt de smartphone nu op onderwater-uitjes meenemen tot één meter diepte en hier maximaal een half uur met ‘m chillen. Het is nog onbekend hoe veel de Moto G zal gaan kosten.

Moto X Play

De Moto X Play borduurt voort op de Moto X, het high-end toestel van Motorola. Qua design is er wederom niet veel veranderd, echter is de Moto X Play op vrijwel alle vlakken een verbetering van de Moto X. Zo bevat-ie de beste camera die Motorola ooit heeft gemaakt, een 21 megapixel-camera. Ook heeft de Play een 5 megapixel-frontcamera. Het scherm is 5,5 inch groot en kent een full hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Ook de Moto X Play maakt gebruik van een Snapdragon-chip, maar wel een betere dan de Moto G, de 615-chip. Waar Motorola ook een slag mee heeft geslagen is de batterij. Deze gaat door de 3630 mAh-accu een stuk langer mee dan zijn voorganger en ook in vergelijking met de concurrentie, of zo stelt het bedrijf. Waar Motorola geen prijs heeft genoemd, gaven zij wel aan dat de telefoon tussen de 270- en 360 euro goedkoper zal zijn dan merken als Apple en Samsung. De Play zal vanaf volgende maand in 55 landen beschikbaar zijn.

Moto X Style

Waar de Moto X Play het high-end toestel moet zijn met de prestaties, is de Style daar voor diegene die meer geeft om hoe zijn smartphone eruit ziet en om de schermprestaties van zijn mobiele telefoon. Het design van de Style ziet er gelikt uit. Aan de achterkant is-ie gebogen waardoor de smartphone lekkerder in je hand ligt. Om ervoor te zorgen dat-ie bij gebruik niet uit je handen glipt is de achterkant ook nog eens zien van een ribbel. De Style is de grootste smartphone die Motorola heeft gepresenteerd met zijn 5,7 inch-scherm. Het scherm kent daarbij een qhd resolutie van 2560 bij 1440 pixels. In een kleine demonstratie liet Motorola zien dat de 3000 mAh-batterij van de Style tot wel vijftig procent sneller wordt opgeladen dan zijn concurrentie. Dit door middel van een nieuwe technologie. Ook de Play kent een 21 megapixel camera zodat je de gaafste beelden op het qhd-scherm ten toon kunt spreiden. Motorola ging zelfs zo ver om te zeggen dat zij één van de beste camera’s ter wereld in de Style hebben gezet. De Style zal tussen de 180- en 270 euro minder kosten dan de phones van de concurrent.

Meer informatie volgt

Nog niet alle informatie omtrent de nieuwe smartphones van Motorola is bekend. Zodra we meer horen omtrent bijvoorbeeld verkoopdata en prijzen laten we het je uiteraard weten! Wat wel duidelijk is, is dat Motorola met de drie verschillende smartphones een groter publiek proberen aan te spreken. Wij zijn benieuwd of het ze lukt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Totaalpakket? Motorola onthult waterdichte Moto G, de Moto X Play en de Moto X Style
Sluiten