Smartphones 30 jan 2019 Ilona Braam

Motorola bezig met Xiaomi-achtige opvouwbare smartphone

Je kunt je misschien nog wel herinneren dat Motorola in een ver verleden het Razr mobieltje had. Een opklapbare telefoon met een klein display en fysieke toetsen. Nu iedereen wel bezig lijkt te zijn met opvouwbare toestellen, zou Motorola volgens de geruchten de Razr terughalen maar dan als een smartphone waarvan het display zelf opgevouwen kan worden. Ze lijken bij de smartphonemaker behoorlijk de smaak te pakken te hebben van opvouwbare toestellen. Er is namelijk een patent opgedoken van een tweede opvouwbare Motorola.

Tweede opvouwbare Motorola

In het patent is een toestel te zien waarbij het display niet naar binnen vouwt, maar juist naar buiten. Het systeem lijkt een beetje op de onlangs opgedoken opvouwbare Xiaomi, die de wereld abrupt aan het kwijlen maakte. Maar waar de Xiaomi op twee plekken naar achteren vouwt, kun je het Motorola toestel één keer dubbelvouwen.

Scrollen met het achterste scherm

In het patent is te zien dat beide delen van het scherm actief blijven in opgevouwen toestand. De achterkant zou hierbij gebruikt kunnen worden voor dingen als swipes en andere gebaren om bijvoorbeeld te scrollen of de video playback te regelen op het actieve scherm. Het toestel weet overigens welk scherm als actief scherm wordt gebruikt, dankzij de camera. Zowel voorin als achterin zijn camera sensoren, welke checken of ze je gezicht zien. De camera’s kunnen tevens ingezet worden als selfiecamera en achtercamera.

Motorola opvouwbare smartphone

Smartphone als alarmklokje

In opengevouwen toestand krijg je een compacte tablet tot je beschikking, zodat je alles wat beter kunt bekijken. Dat is bijvoorbeeld ideaal om je games op te spelen of om onderweg te genieten van een serie. In het patent is ook te zien dat de smartphone gebruikt wordt in een soort tent-opstelling en dat je het toestel op deze manier als een alarmklok kunt gebruiken.

Motorola opvouwbare smartphone

Waar 2018 het jaar van de notch was, lijken de komende twee jaren te zullen gaan draaien om opvouwbare toestellen. Na onder andere Samsung, Xiaomi, Huawei en Motorola is nu ook Intel bezig met de nieuwe trend.

LetsGoDigital

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Motorola bezig met Xiaomi-achtige opvouwbare smartphone
Sluiten