Na Samsung en Huawei ook Motorola bezig met gat in scherm

Nadat Apple vorig jaar de notch introduceerde, zagen we dit jaar behoorlijk wat Android toestellen op de markt verschijnen met de inham. Het lijkt er nu echter op dat smartphonemakers alweer klaar zijn met de notch en nu kijken naar Samsung voor het volgende “ding”. En dat volgende ding lijkt een gat in het scherm te gaan worden, oftewel de hole punch. Huawei heeft via dochterbedrijf Honor al een toestel met het gat gelanceerd en nieuwe renders van de Motorola P40 maken duidelijk ook Motorola meedoet met de nieuwe trend.

Motorola P40: van notch naar hole punch

De renders zijn afkomstig via de bekende tipster @OnLeaks. Dat betekent dat het geen officiële beelden zijn, maar we moeten zeggen dat @OnLeaks in het verleden toch redelijk betrouwbaar is gebleken. Op de beelden zien we de opvolger van de Motorola P30, welke de notch van zijn voorganger heeft vervangen voor een gat links bovenin het display. Dat display zou overigens volgens de berichten een 6,2 inch exemplaar worden. Helaas is er nog geen informatie over de selfiecamera, die aan de voorkant in het gat verwerkt zal worden. Aan de achterkant zou er aan de andere kant een dubbele camera te vinden zijn met in ieder geval een 48 megapixel hoofdcamera.

Motorola P40 render

Fysieke vingerafdrukscanner en headphone jack

Hoewel de randen rondom het display redelijk smal zijn, is er toch nog ruimte om het Motorola logo aan de onderkant te verwerken. Voor een vingerafdrukscanner is echter geen plek en deze zien we aan de achterkant van de smartphone, waar ook glas verwerkt lijkt te zijn. Verder wordt er opgeladen via een USB-C poort, maar is ook de goede oude headphone jack nog aanwezig voor mensen die gewoon een kabel willen gebruiken om muziek te luisteren.

Motorola P40 render

Zoals gezegd is ook Huawei bezig geweest met de hole punch en onlangs werd hun eerste (en meteen ook het eerste) toestel met het gat onthuld. Dat was de Honor View 20 en de smartphone zou volgens Honor ook meteen het eerste toestel zijn waarbij nanolithografie is gebruikt.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Na Samsung en Huawei ook Motorola bezig met gat in scherm
Sluiten