Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 3 jan 2019

Specificaties Motorola P40 opgedoken: degelijke budgettopper?

Een week geleden maakten we voor het eerst kennis met de onaangekondigde Motorola P40, een modern ogende smartphone die binnenkort onthuld gaat worden. Nu zijn ook de vermeende officiële specificaties van dat toestel opgedoken.

Motorola P40

Al met al lijkt het een mooie upgrade ten opzichte van de huidige Motorola P30 te gaan worden. Laten we meteen onder de motorkap gaan kijken, want daar vind je de Qualcomm Snapdragon 675. Die capabele chip wordt gecombineerd met 6GB aan werkgeheugen en 64GB of 128GB aan opslaggeheugen.

Geen chip die voor recordbrekende benchmarkscores gaat zorgen, maar wel meer dan genoeg voor een smartphone. Aan de achterkant van de onaangekondigde smartphone vind je naar verluidt een 48MP sensor, in combinatie met een 5MP camera met een diafragma van f/1.75.

Motorola P40 render Motorola P40 render

Beide sensoren komen gepaard met een dubbele LED-flash en kunstmatige intelligentie. Dat laatste beweert anno 2019 praktisch elke fabrikant, dus dat is een kwestie van afwachten op wat voor manier je als consument daar van gaat profiteren.

Selfies kun je naar verluidt gaan nemen met een 12MP camera. Deze gelekte specificaties bevestigen bovendien het 6.2-inch scherm dat we al zagen in de eerder gelekte afbeeldingen. Opvallend genoeg zit er verder een batterij met een capaciteit van maar liefst 4132mAh onder de motorkap. Het toestel draait op Android 9.

NFC-ondersteuning en een USB Type-C port maken het pakket helemaal af. Waarschijnlijk wordt het toestel in februari onthuld, tijdens het Mobile World Congress, samen met de Motorola Moto G7-familie.

Andere naam?

Zoek dan echter niet naar de Motorola P40. De kans dat het merk die naam gaat gebruiken, is relatief klein. Naar verwachting zal het toestel deel uit gaan maken van de Motorola One-familie. Dat is echter puur een kwestie van gissen, dus neem dit nieuws voorlopig met een korrel zout. Een ding is echter wel duidelijk: Lenovo heeft een aantal interessante toestellen in de pijplijn zitten!

☁︎Check ook: Dit worden volgens ons de 9 beste smartphones van 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Droidholic

Reageer op artikel:
Specificaties Motorola P40 opgedoken: degelijke budgettopper?
Sluiten