Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 apr 2019

Motorola smartphone met indrukwekkende quad-camera duikt op

Naast creatieve oplossingen voor de notch is er ook een strijd bezig om het afleveren van de meest bizarre cameracombinaties. Ook Motorola doet zijn duit blijkbaar binnenkort in het zakje, met een smartphone met een vierdubbele camera.

Nieuwe Motorola

Althans, daar lijkt het sterk op. @OnLeaks, een doorgaans zeer betrouwbare leaker van onaangekondigde smartphones, heeft een nieuw toestel van Lenovo gelekt.

We hebben nog geen naam te pakken, maar we kunnen de Android smartphone wel al van alle kanten bewonderen. We zien een fors 6.2-inch scherm, met een waterdruppel-notch.

Aan de onderkant is een USB-C port te zien, evenals een headphone jack. Anno 2019 een aangename verrassing!

Aan de achterkant zien we dus een flinke camera-unit, bestaande uit vier losse sensoren. Het is onduidelijk op wat voor manier Motorola die camera’s in gaat zetten.

Motorola camera
Motorola camera

Sommige fabrikanten zetten verschillende lenzen in voor verschillende fotografie-effecten. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S10 en Huawei P30 Pro.

Andere toestellen, zoals de Nokia 9, gebruiken verschillende varianten van dezelfde lens die op hetzelfde moment een foto maken. Die foto’s worden samengevoegd om zo meer detail vast te leggen.

Het is dus nog niet duidelijk welke route Motorola kiest met dit onaangekondigde toestel. Er is echter een labeltje met ’48MP’ te zien naast de module, dus waarschijnlijk gaat Lenovo Nokia achterna met vier 12MP-camera’s. Oftewel, tezamen 48MP.

Voor de rest weten we dus nog teleurstellend weinig over dit toestel. Processor, batterijcapaciteit, prijskaartjes en releasedata: het blijven allemaal vraagtekens. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Cashkaro

Reageer op artikel:
Motorola smartphone met indrukwekkende quad-camera duikt op
Sluiten