Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 14 nov 2019

Motorola maakt einde aan geruchten: opvouwbare RAZR onthuld

Geruchten schoten als dolle honden door de wandelgangen, maar nu is het echt officieel: de Motorola RAZR maakt een comeback. De iconische klap-telefoon keert terug in de markt, maar beschikt dit keer over een opvouwbaar scherm. En misschien wel het meest functionele opvouwbare scherm tot nu toe.

Na vijftien jaar keert de iconische Motorola RAZR weer helemaal terug. Motorola maakte een einde aan de geruchten door het toestel officieel te maken en dus hebben we eindelijk de kans om eens goed naar de smartphone te kijken. Want ondanks het feit dat de RAZR iets unieks weet te brengen op het gebied van ontwerp, is er uiteraard nog heel veel meer te vinden in de smartphone.

Dit onderwerp werd ook besproken in WantKast aflevering 4. Luister de aflevering van de WANT podcast hieronder:

Motorola RAZR komt met uniek ontwerp

Het is de vraag in hoeverre je het ontwerp van de nieuwe Motorola RAZR nog uniek komt noemen, gezien het gebaseerd is op het toestel dat in 2004 zo ontzettend populair was. Maar wie een blik werpt op het display van de smartphone, zal direct zien dat de term wel degelijk te gebruiken is. De RAZR beschikt over een 6.2-inch pOLED HD scherm met een resolutie van 2142×876. Maar jij en ik snappen allebei wel dat dit niet persé ‘top of the bill’ is. Dus waar komt dat unieke precies vandaan? Simpel, dat heeft alles te maken met het feit dat het scherm opvouwbaar is. Dit keer klapt het scherm, dat overigens van plastic is, niet naar buiten. Het scherm van de RAZR vouwt naar binnen, wanneer je het toestel inklapt.

Wanneer je dat overigens gedaan hebt zal je zien dat er nog een tweede scherm op het toestel zit. Deze zit op de bovenkant van de RAZR (net als de camera overigens). Het gaat hierbij om een 2.7-inch gOLED scherm (resolutie: 600×800) dat voornamelijk je notificaties laat zien. Op de beelden die we tot nu toe voorgeschoteld hebben gekregen is overigens ook te zien dat op dit scherm, bijvoorbeeld, je muziek van Spotify te bedienen is.

Kijkje onder de motorkap

Het scherm en het ontwerp van de RAZR is dus uiterst indrukwekkend te noemen, maar onder de motorkap zijn natuurlijk ook genoeg dingen te vinden.

Het toestel draait op Android 9 Pie, beschikt over een Qualcomm 710 chipset en 6GB aan werkgeheugen. Op het gebied van opslagcapaciteit biedt het toestel met 128GB meer dan genoeg ruimte voor al je foto’s, video’s en muziek (al gooien we dat tegenwoordig toch allemaal in de cloud). Uiteraard moet het toestel ook van stroom voorzien zijn en dat gebeurt met een batterij van 2510mAh. Daar gaat overigens ook 15W TurboPower charging mee gepaard, waardoor het toestel iets sneller op te laden is dan normaal gesproken.

Uiteraard zit er ook een camera op het toestel. Wanneer de RAZR uitgeklapt is zit deze aan de achterkant (zoals we gewond zijn), maar wanneer je hem inklapt zit hij aan de voorkant. Deze camera is voorzien van 16 megapixel en de selfie-camera, die verwerkt zit in de notch van het scherm, beschikt over 5 megapixel.

Daarbij zit er een vingerafdrukscanner op het toestel, zitten de speakers onderin, is hij spatwaterdicht en beschikt het toestel over een USB-C port.

Prijs en beschikbaarheid

Motorola heeft de RAZR eindelijk van daglicht voorzien en dat lijken ze, op het eerste oog, bijzonder goed gedaan te hebben. Het toestel zit er strak, nostalgisch en indrukwekkend uit. Dat mag ook wel, want de nieuwe Motorola RAZR heeft een prijskaartje van $1500 dollar. De opvouwbare telefoon moet vanaf januari 2020 in de Verenigde Staten op de markt verschijnen.

Of het toestel ook naar Nederland komt, en wat voor een prijs daarmee gepaard gaat, is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Motorola maakt einde aan geruchten: opvouwbare RAZR onthuld
Sluiten