Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 10 feb 2020

Motorola Razr: bekijk nu de ‘echte vouwtest’, uitgevoerd door Motorola

Omdat Motorola het niet eens is met de uitkomst van een eerder uitgevoerde vouwtest van de Razr, publiceert het bedrijf nu zijn eigen versie. Het meest opvallende verschil tussen beide tests, is dat de robot van Motorola een stuk rustiger met het toestel omgaat.

Eerder voerde de redactie van CNET al zo’n test uit. Daaruit bleek dat het scharnier van de Razr kapot ging. Het is nu niet duidelijk of dat komt doordat het een relatief zwak scharnier is (het toestel werd wel meer dan 25 duizend keer opvouwen) of doordat het komt doordat de robot te veel druk uitoefende op de smartphone. Motorola legt de schuld natuurlijk neer bij de robot die CNET gebruikt heeft en wilde daarom zijn eigen test publiceren met de opvouwbare smartphone.

De ‘echte vouwtest’ voor de Razr

Het grote verschil tussen beide video’s is dat de robot van Motorola dus minder druk lijkt uit te oefenen en veel rustiger omgaat met het toestel. Daardoor kan het scharnier natuurlijk ook veel meer hebben. Je bekijkt de video van Motorola hieronder.

In een reactie, onder de video op YouTube, meldt Motorola dat de Razr wel degelijk goed getest is op uithoudingsvermogen en dat de gebruikte robot van CNET simpelweg niet geschikt is voor het vouwtoestel. Daarom zouden we de resultaten niet serieus hoeven nemen, omdat er een oneerlijke hoeveelheid druk op het scharnier kwam te staan, aldus de fabrikant. Dit zou niet gelijk staan aan de ervaring die consumenten straks hebben in de echte wereld, wordt eraan toegevoegd.

Natuurlijk zegt de video van Motorola ook niet alles. Het lijkt erop dat het scharnier helemaal geen druk ondervindt, wat natuurlijk ook niet overeenkomt met wat klanten straks zelf gaan merken wanneer ze de Razr gebruiken. De waarheid ligt dus ergens in het midden. Echte mensen oefenen wel degelijk druk uit op het mechanisme, maar we verwachten dat het niet net zo veel zal zijn als de robot van CNET doet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motorola

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Motorola Razr: bekijk nu de ‘echte vouwtest’, uitgevoerd door Motorola
Sluiten