Rutger Houweling
Rutger Houweling Google 18 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Motorola RAZR i met een 2Ghz Intel-processor draait op Android

Motorola heeft vandaag in Londen een van zijn eerste producten sinds de meerjarige samenwerking met Intel gepresenteerd, de Motorola RAZR i. Het is een vervolg op de Droid RAZR M. Van buiten zijn ze bijna identiek, maar de binnenkant van de RAZR i is flink geüpgraded. Dit komt vooral door de Intel Medfield processor die een snelheid meet van 2Ghz.

De RAZR i beschikt over een 4,3-inch Super AMOLED Advanced-beeldscherm met een resolutie van 960×540 pixels. De breedte van de phone is 60,9mm en de dikte is 8,3mm. Er zal zo’n 4,5GB aan opslagruimte beschikbaar zijn, zo’n 500MB meer dan de RAZR M. Verder draait de phone op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, maar zal binnenkort geüpgraded worden naar Jelly Bean. Tijdens de presentatie werd er tevens flink gefocust op de camera van de smartphone. Dit is een 8MP camera die binnen een seconde opstart. Het opnemen van video’s kan op een snelheid van 10fps en 1080p.

Motorola en Intel werken sinds januari 2012 samen en de RAZR i is Intel’s eerste beweging op de telefoonmarkt. Samen met Motorola wil Intel zich gaan onderscheiden met een langere batterijduur en verhoogde prestaties van de phone. Vanaf oktober zal de RAZR i in Europa verkrijgbaar zijn. Volgens Motorola zullen ze beginnen bij het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Wanneer het toestel naar Nederland komt hebben ze helaas nog niet bekend gemaakt.

Check onderstaande video voor een impressie van de RAZR i. Het lijkt er op dat Motorola weer serieus mee wil doen op de smartphonemarkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Motorola RAZR i met een 2Ghz Intel-processor draait op Android
Sluiten