Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 23 januari 2020

Opvouwbare Motorola Razr verschijnt op 6 februari (en op deze datum kan je hem bestellen)

De opvouwbare Motorola Razr verschijnt op 6 februari in winkels in de VS, zo wordt duidelijk door provider Verizon. De smartphone zou in eerste instantie op 26 december verschijnen, maar deze datum werd verschoven wegens populariteit.

Uiteraard is het toestel ook te bestellen voor de releasedatum. Motorola maakt bekend dat de Razr vanaf 26 januari, een maand later dan de oorspronkelijke releasedatum, te bestellen is.

Komt Motorola Razr naar Nederland?

Vorizon laat als eerste weten dat het toestel verschijnt en ook Tele2 meldt dat de levertijd een tot twee weken is. Het gaat dan wel om de Zweedse vestiging van de provider. De opvouwbare Motorola Razr verschijnt op 6 februari in de Verenigde Staten, maar zal later ook beschikbaar worden in andere landen. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de smartphone naar andere landen komt en weten we ook nog niet of we het toestel in de Benelux mogen verwachten. Vooralsnog is dat nog niet het geval.

Dat is overigens niet heel erg vreemd. De smartphone beschikt namelijk niet over een slot voor je simkaart, maar over een zogeheten e-sim. Dat is een variant van de simkaart die in het toestel zit verwerkt. In Nederland is er slechts een provider die de ondersteuning voor zo’n e-sim biedt en dat is T-Mobile. Maar die provider biedt officieel op dit moment alleen ondersteuning voor de iPhone. Wat dat betreft is het dus nog afwachten wat T-Mobile gaat doen met betrekking tot de Motorola Razr.

Motorola RAZR 2020
Is het geen plaatje? (Afbeelding: Motorola)

Opvouwbaar op een nieuwe manier

De Motorola Razr werd uitgesteld vanwege de populariteit en dat snappen we eerlijk gezegd wel. Naast het feit dat er veel nostalgie komt kijken bij het toestel, geeft het toestel een nieuwe betekenis aan opvouwbare smartphones. Waar Samsung en Huawei smartphones om wisten te toveren tot tablets, doet de Motorola Razr het net even anders. Het toestel is namelijk niet uit te klappen als tablet, maar in te vouwen als smartphone. Hierdoor heb je niet alleen de oude vormfactor van de Motorola Razr te pakken, maar past het toestel ook makkelijker in broekzakken.

Maar eerlijk gezegd is dat dan ook de enige reden dat dit toestel zo gewild is, want qua specificaties houdt het allemaal niet over. De Motorola Razr beschikt over een 6.2-inch OLED-display (2142 x 876) en een tweede scherm aan de buitenkant van het toestel van 2.7-inch (800×600). Daarnaast treffen we een Snapdragon 710-soc aan, 6GB aan werkgeheugen en een 2510mAh batterij (15W snelladen). Klinkt uiteraard niet ontzettend verkeerd, maar wanneer je het prijskaartje van €1600 ernaast zet valt dit wel een beetje tegen.

Uiteraard hebben wij nog geen ervaring met het toestel en zal de tijd leren hoe de Motorola Razr gaat presteren. Maar dat het ontzettend tof is mag duidelijk zijn.

Reageer op artikel:
Opvouwbare Motorola Razr verschijnt op 6 februari (en op deze datum kan je hem bestellen)
Sluiten