Mark Hofman
Mark Hofman Tech 19 mrt 2019

Eerste Motorola smartphone met Samsung processor in zicht?

Motorla maakt zich op om een nieuwe line-up vol mid-ranger smartphones op de markt te brengen, maar ook de vlaggenschip fans zullen niet vergeten worden. Zo kunnen we binnenkort de Moto Z4 Play en de Moto P40 gaan verwachten, waarvan die laatstgenoemde een primeur met zich meebrengt. De eerste Motorla smartphone met een Samsung processor zou binnenkort zomaar eens een feit kunnen zijn. 

Motorola smartphone met Samsung processor een feit?

Motorola is druk bezig met de voorbereidingen voor de lancering van een gloednieuwe mid-range line-up. De producent lijkt de Moto Z4 Play en P40 binnenkort op de markt te willen brengen, met vooral die laatste als het absolute hoogtepunt. Het toestel heeft namelijk een primeur te bieden voor de markt.

De Moto P40 is het vervolg op de P30, een smartphone die in China lanceerde en later als de Motorola One Power in Amerika het daglicht zag. Ondanks het feit dat de P30 en One Power simpelweg hetzelfde apparaat zijn op het gebied van specificaties, heeft de P40 wel een aanzienlijk verschil te bieden. Zo zou het zomaar eens de eerste Motorola smartphone kunnen worden die voorzien is van een Samsung processor. Zo wordt duidelijk nadat het toestel, dat op dit moment nog niet is aangekondigd, opdook in Geekbench.

In Amerika zal het toestel de naam One Vision krijgen en is, volgens de benchmark test, niet voorzien van een Snapdragon 675 processor. Daarvoor in de plaats zit een Exynos 9610 CPU, dezelfde chipset die we in de onlangs aangekondigde Galaxy A50 voorbij zagen komen.

Motorola P40 smartphone Samsung processor

Motorola One Vision

Die desbetreffende Exynos chipset komt uit de handen van Samsung, wat betekent dat Motorola voor het eerste in de geschiedenis aan de haal gaat met een processor van de producent in een smartphone. Hiermee is de P40 dus best wel een uniek toestel te noemen. Buiten het feit dat de processor bekend is, weten we inmiddels ook dat dit gepaard gaat met 6GB RAM geheugen.

Echter vinden we de ontwikkeling wel bijzonder. Motorla gaat normaal gesproken voor de processors van Qualcomm, zeker in de Verenigde Staten. Sterker nog: Samsung gaat zelf ook voor de Snapdragon chips in de VS. Internationaal gezien is het toestel altijd voorzien van een Exynos chipset, maar dat geldt niet voor de Motorola toestellen. Het is dus wel goed om dit nieuws met een kleine korrel zout te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste Motorola smartphone met Samsung processor in zicht?
Sluiten