Motorola-smartphones krijgen eindelijk langverwachte desktopmodus

Motorola werkt eindelijk weer aan een desktopmodus voor zijn smartphones, nadat Samsung en Huawei hier eerder al successen mee boekten. Dat is goed om te zien, aangezien het bedrijf als eerste met dit soort technologie experimenteerde. Door je telefoon te verbinden met een beeldscherm, krijg je toegang tot de desktopmodus.

Wanneer je in de afgelopen jaren een Samsung- of Huawei-smartphone gekocht hebt, dan ben je ongetwijfeld in aanraking gekomen met de zogenaamde desktopmodus. Bij Samsung heet dat bijvoorbeeld Dex. Wanneer je je smartphone koppelt aan een extern beeldscherm, dan krijg je dus die speciale modus voorgeschoteld, waardoor je erop kunt werken alsof het een pc is. Wat veel mensen echter niet weten is dat Samsung en Huawei hier niet de pioniers zijn. Dat was namelijk Motorola, die al in 2010 experimenteerde met de technologie. En nu werkt het bedrijf wederom aan zo’n pc-modus voor zijn high-end smartphones.

Motorola brengt desktopmodus terug

Dat schrijft PC Mag op basis van een video die te zien is op de website van Qualcomm. Je ziet de modus ook op onderstaand screenshot, afkomstig uit die video. Je ziet hier een startbalk, schermen die je een ander formaat geeft, een soort startmenu en verschillende applicaties. Aan het einde van de video komt Sergio Bunac ook nog even aan het woord. Bunac is verantwoordelijk voor mobile bij Motorola en zegt: “2021 will mark the 10th generation of Moto G, and nothing would make us prouder than bringing 800-series experiences to this family”.

Motorola desktopmodus
Desktopmodus van Motorola. (Afbeelding: Qualcomm)

Functie voor de nieuwe Nio-vlaggenschepen?

Hoewel niet bevestigd is om welke telefoon het gaat in de video, kunnen we wel een gokje wagen. Je ziet namelijk twee cameragaten in het scherm zitten, waardoor dit nog wel eens de Moto G 5G Plus of de Moto One 5G kan zijn. XDA Developers merkt echter op dat de aankomende Nio-vlaggenschepen van Motorola een soortgelijk design krijgen, dus dat zou het ook nog kunnen zijn. Omdat smartphones de laatste jaren steeds krachtiger zijn geworden, zijn dergelijke functies meer dan welkom op meer telefoons. Zo hoeven we mogelijk niet meerdere apparaten mee te nemen naar allerlei plekken.

PC Mag

Reageer op artikel:
Motorola-smartphones krijgen eindelijk langverwachte desktopmodus
Sluiten