Motorola’s iconische walkie-talkie krijgt upgrade die levens kan redden

Motorola brengt een nieuwe versie van zijn iconische APX walkie-talkie uit. Met de upgrade van het toestel is hij helemaal 2019-proof.

De grootste vernieuwing van het toestel is de toevoeging van een touch screen. Dat maakt hem een stuk handelbaarder voor de hulpdiensten die hem gebruiken.

Walkie-talkie functioneler voor hulpdiensten dankzij touch screen

De APX walkie-talkie van Motorola wordt voornamelijk gebruikt door hulpdiensten, te denken aan ambulancepersoneel en politie. We hoeven je niet uit te leggen hoe belangrijk het is dat hun apparatuur snel en gebruiksvriendelijk werkt. De grootste upgrade voor het handige apparaat is een touch screen.

Onze smartphones en tablets hebben al lang touch screens. Daardoor lijkt deze vernieuwing misschien niet zo spectaculair. Toch liet deze vernieuwing even op zich wachten voor de walkie-talkie. Het was namelijk een extra uitdaging om een scherm te ontwikkelen dat ook volledig functioneert in de regen en wanneer de gebruiker handschoenen draagt. Dit is Motorola met de APX Next gelukt.

Walkie-talkie Motorola
Motorla APX Next (Bron: Motorola)

Motorola voegt speciale spraakbesturing toe

Naast het touch screen heeft de nieuwe radio ook een functie voor spraakbesturing. Ook die werkt niet hetzelfde als Siri en de Google Assistant. De informatie die via de walkie-talkie wordt gedeeld is gevoelige informatie waardoor een dergelijke spraakfunctie ook bijzondere aandacht vereist.

Om het apparaat te activeren moet de gebruiker een knop ingedrukt houden. Als hij of zij vervolgens het antwoord wil horen moet deze knop ook ingedrukt worden. Zo wordt gevoelige en persoonlijke informatie beschermd. Als hulpverleners op een lawaaierige plek zijn dan is dat geen probleem voor de informatieoverdracht. De APX Next heeft namelijk vier ingebouwde microfoons. Daardoor zijn luide achtergrondgeluiden geen probleem.

Een andere toegevoegde functie is dat de walkie-talkie nu ook over een LTE-verbinding beschikt. Zo kan een exacte locatie vanaf het apparaat worden verzonden.

APX Next motorola
Motorola APX Next (Bron: Motorola)

Het is niet bekend wat Motorola vraagt voor de nieuwe APX Next. Maar dat maakt ons ook niet bijster veel uit, aangezien we niet van plan zijn hem te vervangen voor onze smartphone.

Reageer op artikel:
Motorola’s iconische walkie-talkie krijgt upgrade die levens kan redden
Sluiten