Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 24 mrt 2018

Niks te doen dit weekend? Ga naar het Movies That Matter Film Festival

Ben je dit weekend een beetje aan het bankhangen, en heb al drie rondjes door het veel drukke stadscentrum gelopen? Dan is het een goed idee om het Movies That Matter Film Festival te bezoeken. Zet je Netflix uit, die is er maandag namelijk nog steeds wel, maar dit festival niet.

Het Movies That Matter Film Festival is aan

Afgelopen vrijdag is het Movies That Matter Film Festival van start gegaan. Je kunt op dit festival tot en met zaterdag 31 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui zeker 70 speelfilms en docu’s bekijken. Je begrijpt natuurlijk wel dat dit geen Disneyfilms zijn, of documentaires over het leven van Elon Musk. Nee; dit zijn films die er echt toe doen.

De films die te zien zijn gaan over mensenrechten, vrede en vrijheid. Hiernaast vinden er tijdens het festival ook debatten, exposities, lezingen en live muziekvoorstellingen plaats. Genoeg te beleven dus! Daarnaast is er op het festival ook een VR Cinema ingericht in de foyer van Theater aan het Spui waar een aantal toffe films worden laten zien. Deze zijn trouwens gratis.

Movies that matter film festival

Documentaires die er toe doen

Als je op de website kijkt van het festival zie je dat de films en documentaires zijn opgedeeld in verschillende thema’s. Zo kun je bijvoorbeeld een reeks films en docu’s kijken onder de noemer ‘Save the Planet‘. Zo wordt Al Gore’s ‘An Inconvenient Truth 2’ bijvoorbeeld afgespeeld.

Daarnaast kun je ook andere documentaires bekijken die de impact van klimaatverandering overal ter wereld duidelijk (en pijnlijk) weergeven. Zo is in ‘Thank you for the rain’ een Keniaanse boer te zien die zijn eigen lokale beweging op heeft gezet om aandacht te vragen voor klimaatverandering. In ‘Anote’s Ark’ zie je (naast prachtige beelden van Oceanië) de dreigende gevolgen van het stijgende zeeniveau.

Met een Cineville pas op zak kun je het festival gratis bezoeken. Voor andere bezoekers is de toegangsprijs 10,50 euro. Houd jij het vandaag toch bij Netflix? Dan kun je hier de films en series zien die binnenkort van de service verdwijnen.

Reageer op artikel:
Niks te doen dit weekend? Ga naar het Movies That Matter Film Festival
Sluiten