Dit elektrische skateboard is perfect om mee over het vliegveld te cruisen

Op de fiets naar je werk. Dat is prima, maar in Nederland natuurlijk niet meer dan normaal. Wil je je dag echt lekker beginnen en heerlijk cruisend je dag beginnen, dan moet je eigenlijk de Movkpak onder je voeten hebben; een bijzondere combinatie tussen een backpack en een elektrisch skateboard.

Een bijzonder elektrisch skateboard

Twee jaar geleden verscheen Movpak op Indiegogo. Het project wist meer dan 200.000 euro op te halen. Een enorm bedrag. Movpak is een combinatie tussen een elektrisch skateboard en een backpack. Het heeft even geduurd, maar de skateboard-backpack-combo is nu te koop.

De backpack, of moeten we het nou een elektrisch skateboard noemen, is te pre-orderen op de website van Movpak voor ongeveer 730 euro. Veel geld voor een backpack, maar voor een hybride gadget als deze valt het (voor sommigen) wellicht wel mee. Voor dit geld krijg je een elektrisch skateboard waarmee je ongeveer 9,5 kilometer kunt rijden zonder hem opnieuw te hoeven opladen. De topsnelheid van de gadget is 25 kilometer per uur.

Movpak werkt vrij simpel; je trekt aan de hendel van de backpack en het board komt er gemakkelijk uit gegleden. Het board is voorzien van een afstandsbediening waarmee de rem aan te sturen is en de snelheid mee kan worden ingesteld. Het board, dat is gemaakt van een combinatie van hout, metaal en Kevlar, kan na een paar uurtjes opladen weer een prima afstand afleggen. Leg hem bijvoorbeeld op je werk aan de lader en tegen de tijd dat je vrij bent is het board weer ready to go.

elektrisch skateboard

Vliegtuig-proof

Het bijzondere hybride backpack-skateboard belooft ‘airport friendly‘ te zijn. Dit betekent dat hij in de laadruimten voor handbagage past, en ook voldoet aan de restricties die er zijn voor het formaat van batterijen die je mee mag nemen. De Movpak is ook voorzien van een handvat waaraan je hem mee achter je aan kunt rollen. Maar zeg nou zelf, die gladde vloeren op het vliegveld zijn toch veel te verleidelijk en glad om lekker over heen te cruisen?! Heb je al een skateboard? Dan kun je deze gadget er ook onder hangen om hem elektrisch te maken.

Reageer op artikel:
Dit elektrische skateboard is perfect om mee over het vliegveld te cruisen
Sluiten