Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 9 november 2018

Mowgli: Legend of the Jungle – Netflix brengt de échte Jungle Book tot leven

Andy Serkis heb je waarschijnlijk al tig keer in films gezien, zonder dat je hem op straat zou kennen. Als performance-capture acteur speelt hij digitale personages, CGI dus. Denk aan de apen uit Planet of the Apes, of Sméagol uit The Lord of the Rings. Voor de productie van Mowgli: Legend of the Jungle stond hij ook achter de camera als regisseur. De film komt op 29 november uit op Netflix.

Netflix komt met Mowgli: Legend of the Jungle

Verwacht geen Disney-pareltje voor het hele gezin. Serkis baseert zijn verhaal niet op de versie die Disney groot heeft gemaakt, maar op het originele boek. Dat levert een veel grimmigere versie op van het verhaal dat we allemaal kennen.

Mowgli: Legend of the Jungle combineert live-action met performance-capture acteerwerk. Je krijgt te zien hoe Mowgli opgroeit tussen de dieren, in het hartje van de jungle. Wanneer hij opgroeit wordt het steeds moeilijker om het spanningsveld met de buitenwereld te negeren.

Mowgli: Legend of the Jungle - Netflix

Net zoals Jon Favreau’s film uit 2016 heeft ook deze adaptatie een indrukwekkende cast. Christian Bale speelt de panter Bagheera, Serkis de beer Baloo, Cate Blanchett de slang Kaa, Naomie Harris de wolf Nisha en Benedict Cumberbatch gaat iedereen bang maken als Shere Khan. Mowgli wordt gespeeld door de getalenteerde jonge acteur Rohan CHad.

De eerste volledige trailer maakt meteen de verschillen met Disney’s live-action vertolking duidelijk. Niet alleen is de hele sfeer een stuk grimmiger, maar de film beslaat ook andere delen uit het boek.

Mowgli: Legend of the Jungle is mede geproduceerd door Steve Kloves, schrijver van een aantal van de Harry Potter films. Alfonso Cuaron (Gravity) nam deel als adviseur. Overigens zou de Netflix Original origineel al in oktober 2016 uitkomen. De film is vervolgens keer op keer uitgesteld om ten eerste de visuele effecten te verbeteren, en ten tweede om wat meer afstand te nemen van Favreau’s versie.

Op 7 december kun je de volledige film op Netflix checken.

Reageer op artikel:
Mowgli: Legend of the Jungle – Netflix brengt de échte Jungle Book tot leven
Sluiten