Gebruik jij Firefox? Bescherm jezelf en installeer heel rap de update

In november introduceerde Mozilla de nieuwe versie van Firefox. Deze versie zou sneller zijn dan Google Chrome opo veel websites, waaronder op een aantal van Google’s eigen websites. Firefox Quantum, zoals de nieuwste browser heet, is een goede browser, maar heeft op dit moment te kampen met een kwetsbaarheid in de beveiliging.

Firefox moet even een brandje blussen

Uit een rapport dat vandaag werd gepubliceerd door Cisco bleek dat Mozilla Firefox een kwetsbaarheid bevat. Deze kwetsbaarheid zou het voor hackers mogelijk maken om vanaf afstand in te breken in de computers van gebruikers. Door een fout in de HTML-code van de browser is het mogelijk dat hackers een neppe code in het systeem van gebruikers invoeren, waarna zij een bepaalde link of een bepaald bestand moeten openen. Zo kunnen hackers mogelijk programma’s installeren, wachtwoorden veranderen en de data van gebruikers achterhalen.

firefox

Google Chrome wordt door meer mensen gebruikt dan Quantum, maar dat betekent niet dat de kwetsbaarheid geen slecht nieuws is voor een groot aantal mensen. Quantum had al meer dan 170 miljoen downloads slechts een maand na de release, en volgens Mozilla komen hier nog dagelijks miljoenen nieuwe downloads bij. Dit betekent dus dat de kwetsbaarheid slecht nieuws is voor een grote groep gebruikers.

De kwetsbaarheid treft iedereen die gebruik maakt van Firefox op de desktop. Gebruik je de browser op iOS of Android, dan hoef je niet bang te zijn, want deze browser bevat de kwetsbaarheid niet. Gelukkig is Mozilla net als zijn browser Quantum heel snel, en is er een oplossing voor het probleem.

firefox

Mozilla heeft een update voor de browser online gezet waarin de kwetsbaarheid is aangepakt. De update, firefox 58.0.9 is de eerste update die de nieuwe Firefox Quantum Browser krijgt. Gelukkig is er nog geen bewijs dat iemand is getroffen door de kwetsbaarheid. Desalniettemin is het iedereen aan te raden (ga dit doen) om de nieuwste versie van de browser te downloaden. Dat kan via deze link. Gebruik jij Chrome? Check hier dan hoe je notificaties en meldingen gemakkelijk kunt uitzetten.

Reageer op artikel:
Gebruik jij Firefox? Bescherm jezelf en installeer heel rap de update
Sluiten