Mozilla lanceert razendsnelle VPN app voor Android en Windows

Mozilla, de organisatie achter de browser Firefox, gaat VPN diensten aanbieden op Android en Windows 10. Op beide besturingssystemen gaat de non-profit organisatie daar een app voor uitbrengen.

Wie nieuwsgierig is en in de VS woont, kan nu al de bèta versie van de app gebruiken. Om toegang te krijgen heb je een uitnodiging nodig. Zodra je die bemachtigd hebt, betaal je 4,99$ per maand. Voor dat geld wordt je locatie en je browsergeschiedenis niet getrackt.

Wat maakt de VPN van Mozilla uniek?

Om VPN mogelijk te maken gebruik Mozilla het nieuwe ‘Wireguard protocol‘. Zo surf je sneller op het internet dan met bijvoorbeeld OpenVPN. Mozilla voegt eraan toe dat je met vijf apparaten tegelijk verbinding kan maken. Servers uit meer dan 30 landen worden gebruikt om je locatie anoniem te maken voor websites.

Mozilla is niet het eerste bedrijf dat naast een browser ook VPN diensten aan gaat bieden. Browser Opera heeft namelijk zelfs een VPN service die ingebouwd zit in de browser van het bedrijf. Wat Mozilla uniek maakt, is dat het in tegenstelling tot Opera garandeert dat je netwerkverkeer en browsergeschiedenis niet getrackt worden.

Firefox Google Chrome
De browser Firefox van Mozilla op een MacBook Air (Afbeelding: Szabo Viktor)

Al een half jaar in de steigers

Al vanaf September is Mozilla bezig om VPN diensten mogelijk te maken. Sindsdien heeft de organisatie een VPN-extensie aan zijn browser toegevoegd voor Amerikaanse gebruikers.

Mozilla laat in een verklaring weten dat het van plan is VPN op meerdere manieren en in verschillende landen aan te gaan bieden. Of de dienst ook naar Nederland komt, is nog niet duidelijk.

Populaire browser

Mozilla heeft met Firefox nog altijd een populaire browser in handen. Praktisch tien procent van de wereld gebruikt immers deze browser. Dat is knap, aangezien Google met Google Chrome al jaren de markt van browsers domineert.

Reageer op artikel:
Mozilla lanceert razendsnelle VPN app voor Android en Windows
Sluiten