Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 nov 2020

MP5 SMG wordt minder krachtig in Call of Duty Black Ops: Cold War

Mocht je een absolute shooterfanaat zijn, dan is de kans groot dat je nu dagelijks los gaat met Call of Duty Black Ops: Cold War. En in die multiplayermodus is er één wapen waarvan de balans niet helemaal goed was.

Het gaat om de MPG Sub Machine Gun. Eén van de eerste wapens die je in de multiplayer kunt gebruiken en die eigenlijk heel erg sterk is. Of beter gezegd was, dankzij een nieuwe patch voor Call of Duty Black Ops: Cold War.

MP5 krijgt een nerf in Call of Duty Black Ops: Cold War

In eerste instantie liet Treyarch, de ontwikkelaar van Call of Duty Black Ops: Cold War, weten dat we voorlopig niet op een update hoefden te wachten. Die zou namelijk pas in december komen. Maar blijkbaar zijn ze toch gezwicht onder de druk van de community en hebben ze besloten het probleem sneller aan te pakken. Het probleem voor de patch was dat de MP5 zowel snel schoot, veel damage deed en dat ook nog over een behoorlijke afstand, waardoor het eigenlijk een combinatie tussen een SMG en Assault Rifle werd. En dat was niet de bedoeling.

Call of Duty Black Ops: Cold War
Los in de multiplayer (Afbeelding: Activision)

Volgens Treyarch moet de MP5 SMG nu echt werken zoals hij bedoeld is. Met name de zogenaamde effective damage range is naar beneden gehaald. Het gaat om een percentage van 33 procent, waardoor hij vijanden op afstand minder makkelijk en met minder damage raakt. Ook is de recoil, dus zeg maar hoe het wapen beweegt wanneer je er mee schiet, aangepast. Op die manier past het wapen nu meer in de lijn van de andere SMG’s waar je uit kunt kiezen. Dus mocht je straks tijd hebben, spring dan even in de multiplayer en kijk of de aanpassingen in Call of Duty Black Ops: Cold War zijn verwerkt zoals het de bedoeling is.

Lees de review

Heb je Call of Duty Black Ops: Cold War nog niet? Dan kun je hem hier bestellen. En als je wilt weten wat wij van de game vinden, dan hebben we hier de uitgebreide review.

Reageer op artikel:
MP5 SMG wordt minder krachtig in Call of Duty Black Ops: Cold War
Sluiten