Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 5 oktober 2019

Ms. Marvel Kamala Khan is speelbaar in Marvel’s Avengers

Volgend jaar lijkt een fantastisch gamejaar te gaan worden met vele verschillende grote games. Eén daarvan is Marvel’s Avengers, een game die gemaakt is door de teams die eerder verantwoordelijk waren worden de games uit de Tomb Raider- en de Deus Ex-serie. Marvel’s Avengers werd op de E3 van dit jaar onthuld en is gebaseerd op de comics, waardoor de personages iets anders lijken en klinken dan dat je van de films gewend bent. En nu is bekend geworden dat de game een personage krijgt in de vorm van Kamala Khan, die we ook kennen als Miss Marvel.

Kamala Khan naar Marvel’s Avengers

Kamala Khan is een relatief nieuw personage in de wereld van Marvel. Ze werd in Captain Marvel #14 geïntroduceerd, welke in augustus van 2013 verscheen. Vervolgens kreeg ze haar eigen maandelijkse comic reeks in februari van 2014. Volgens de makers is Kamala Khan een groot fan van de Avengers. In de game moet ze gebruik maken van haar speciale vaardigheden, optimisme en intelligentie om haar vijanden te verslaan.

Khan krijgt haar krachten aan het begin van de game. Tijdens A-Day is zij aanwezig bij het feest van de Avengers, wanneer er complete chaos ontstaat. Zij komt daarbij in aanraking met het mysterieuze Terrigen Mist, waarmee ze haar speciale krachten krijgt. Maar op dat moment zijn er ook vele duizenden doden gevallen en besluiten de Avengers uit elkaar te gaan. Vijf jaar later komt Khan er achter dat de Avengers er in zijn geluisd en doet ze er alles aan om het team weer bij elkaar te brengen en het aankomende kwaad te verdrijven.

Marvel's Avengers
Khan in actie (Afbeelding: Square Enix)

Waarschijnlijk is zij het personage waarmee je aan de slag gaat na de opening van de game en speelt zij zodoende een belangrijke rol in het verhaal. Marvel’s Avengers verschijnt overigens op 15 mei en is dan speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Ms. Marvel Kamala Khan is speelbaar in Marvel’s Avengers
Sluiten