Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 10 okt 2018

MSI Pro 24X Review: Beeldscherm en pc in één

Ondanks dat steeds meer mensen werken op een laptop of zelfs een tablet inclusief toetsenbord, is het hebben van een vast station op je werkplek of thuiskantoor ook wel handig. Je weet gewoon dat je altijd aan de slag kan met je pc zonder dat je rekening hoeft te houden met je batterij, beschikbare USB-porten en opslagruimte op je harde schijf. Maar je hebt dan vaak wel wat meer ruimte nodig om je desktop neer te zetten en je beeldscherm er op aan te sluiten. De MSI Pro 24X lost dat probleem op. Dit is namelijk een beeldscherm en desktop in één.

MSI Pro 24X Review

Als je het met iets zou moeten vergelijken, dan denk ik al snel aan een iMac van Apple. Alleen waar dat een high-end device is, die ook geschikt is om video’s op te bewerken, daar moet je de MSI Pro 24X echt zien als een device om op te werken. Het ontbreekt hem aan een echt sterke processor of een goede graphic card. Games er op spelen is een duidelijke no-go en ook wanneer je wat zwaardere werkzaamheden doet, zul je merken dat het allemaal niet zo snel gaat.

MSI Pro 24X

Prijs is naar de specs

De prijs is dan gelukkig dan ook een stuk lager. Je kunt hem vinden in prijzen tussen de 450 en 700 euro, afhankelijk van waar je hem scoort. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik bij die configuraties een Intel Core i3-processor in combinatie met 4 GB Ram wordt aangeboden. De testversie die ik onder handen heb genomen beschikt over een i5 7200 CPU @ 2.50 Ghz met 8 GB Ram. Nu is het wel zo dat je de MSI Pro 24X wat mij betreft echt gebruikt voor je normale werkzaamheden. Het is perfect om te browsen, je mail bij te houden, je teksten en excel-dingen te doen en alles wat daarbij komt kijken.

MSI Pro 24X

Het sterke punt van de MSI Pro 24X is uiteraard de compactheid. Je hebt een mooi 24 inch scherm met een Full HD-resolutie en zeer dunne bezels, waardoor het scherm ook echt volledig wordt gebruikt. De pc, want dat is het uiteindelijk toch wel, beschikt over vier USB 3.1 porten en twee USB 2.0 porten, waardoor je makkelijk al je devices kunt aansluiten. Aan de zijkant heb je verder de ingangen voor je koptelefoon en microfoon en meer heb je eigenlijk niet nodig. Ook heb je nog een HDMI-port, mocht je het scherm nog ergens anders op willen aansluiten en een ethernet-port. Het is echter ook mogelijk om gewoon via WiFi verbinding te maken.

MSI Pro 24X

De set wordt geleverd met een simpel toetsenbord en muis, zodat je gelijk aan de slag kunt gaan. Binnen een minuut of tien had ik alles aangesloten, verbinding gemaakt met WiFi en Windows 10 geinstalleerd. Het enige probleem wat ik had, was dat ik het beeldscherm met zeer kleine schroefjes op het statief moest schroeven. En dat bij de eerste poging ik die dat schroefje in het scherm liet vallen. Na wat geschud en omdraaien van het scherm kreeg ik het terug en kon ik alsnog alles in elkaar te zetten.

Het enige minpunt

Eigenlijk is het dus het enige minpunt van de MSI Pro 24X het gebrek aan kracht. Maar als je een mooi kantoor hebt of een werkplek en graag alles zo clean mogelijk wilt houden, dan is dit een mooie combinatie tussen een uitstekend scherm en degelijk systeem om op te werken, zonder dat je nog ergens een desktop hoeft neer te zetten. Mocht je hem aanschaffen, dan kun je je factuur op de website van MSI achterlaten om op die manier een gratis Minispresso coffeemachine te scoren. Meer over pc’s vind je hier.

Reageer op artikel:
MSI Pro 24X Review: Beeldscherm en pc in één
Sluiten