Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 9 jul 2018

Eindelijk: dit slimme apparaat houd alle muggen op afstand

Eén van de nadelen van het mooie weer van de laatste weken is de hoeveelheid muggen die inmiddels rondvliegen. De kleine krengen kunnen je nachtrust enorm verstoren. Zelf heb ik vannacht twaalf van die krengen afgemaakt en heb ik daardoor eigenlijk maar nauwelijks geslapen. Gelukkig maak ik daarbij nog gebruik van een elektrische vliegenmepper, zodat ik niet hoef te wachten totdat zo’n monster ergens stil op de muur gaat zitten. En dan ben je dus op zoek naar een mogelijkheid om dit te voorkomen. Dit apparaat belooft de muggen op afstand te houden.

Houd muggen op afstand

Het gaat om een serie muggenverjagers van het merk Thermacell. Zij werken met een apparaat dat wanneer je dat activeert de muggen een paar meter van je vandaan houden. Volgens de maker wordt er een soort van schild opgeworpen, waar binnen niks gedaan kan worden. Het om een formule die geen geur achterlaat en niet gebruik maakt van DEET. In plaats daarvan wordt er een bepaalde vorm van hitte geactiveerd waar de muggen een hekel aan hebben.

Het apparaat maakt gebruik van een butane cartridge die een soort matje activeert en daarmee een stofje de lucht in schiet waar insecten een hekel aan hebben. Het enige nadeel? Je kunt het eigenlijk niet de hele nacht gebruiken. Een matje gaat een uurtje of vier mee en de butane cartridge gaat maar twaalf uur mee. Het is dan ook niet echt geschikt om ‘s avonds op je kamer te gebruiken.

muggen

Het is meer geschikt om tijdens een barbecue te activeren of wanneer je een flinke wandeling door het bos wil gaan maken. Daarmee is het dus echt een device voor de liefhebber van het buitenleven. Als je het wilt scoren, dan kun je bij Amazon kijken wat er zoal mogelijk is. Meer over muggen en wat je er aan kunt doen vind je hier.

Reageer op artikel:
Eindelijk: dit slimme apparaat houd alle muggen op afstand
Sluiten