Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 13 nov 2017

Deze strakke houten balk maakt je smarthome helemaal af

Smarthome apparaten worden langzaamaan steeds populairder, maar niet iedereen heeft zin om zijn huis om te toveren tot een science fiction decor. Voor mensen die voor een wat meer natuurlijk uitziend interieur willen gaan hebben we goed nieuws. Mui is namelijk een display om je smarthome apparaten te besturen, maar ziet er verrassend genoeg uit als een houten balk.

Mui staat voor stilte in huis

Mui betekent in het Japans “stilte” en het display straalt dit in alles uit. Het is niet een opvallend en schreeuwerig apparaat, maar houdt zich bescheiden stil tussen de rest van het interieur. Het display is ontworpen door het Japanse bedrijf Nissha, welke de capacitieve aanraaksensoren van de Nintendo Switch heeft ontwikkeld.

Mui display smarthome

Nog in ontwikkeling

Op het moment is de balk nog een prototype en gebruikt het de Internet of Things service van Yahoo Japan, genaamd myThings. Uiteraard is het de bedoeling om dit later uit te breiden. Onder andere IFTTT en Alexa ondersteuning moeten nog ontwikkeld worden, net zoals de bijbehorende app. In zijn huidige staat werkt Mui al met Philips Hue lampen en Net LED.

Mui display

Prototypes in verschillende uitvoeringen

Omdat Mui in elk interieur stil hoort te zijn, komt hij niet alleen in een houten versie. Het display zal beschikbaar zijn in verschillende materialen. Op het moment zijn er al prototypes in marmer, rode stof en spiegelglas. Zo is er voor iedereen wel een geschikte balk om naadloos in huis te integreren.

Mui display

Display verschijnt eerst als crowdfunding project

Verwacht wordt dat Mui volgend jaar in juni gelanceerd zal worden als crowdfunding project, zoals Kickstarter of Indiegogo. Hopelijk zal het apparaat dan ook snel daadwerkelijk beschikbaar zijn. Het wordt wel geen goedkoop display. De prijs zal waarschijnlijk rond de 1000 euro liggen.

Hout lijkt erg in smaak te vallen als vermomming voor allerlei apparaten. Deze speaker ziet er bijvoorbeeld ook uit als een houten plank, maar verrast je met uitstekend geluid,

 

 

The Verge

Reageer op artikel:
Deze strakke houten balk maakt je smarthome helemaal af
Sluiten